NO OFFENCE! Jurnalistul Malin Bot scapa de amenda primita de la jandarmi dupa ce i-a acuzat ca sunt “slugile infractorului Dragnea”. Instanta a validat criticile jignitoare la adresa conducatorilor

Decizie extrem de curajoasa, aproape istorica, a magistratilor de la Judecatoria Sectorului I Bucuresti in procesul pe care Malin Bot i l-a intentat Directiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucuresti.


Jurnalistul a contestat amenda in valoare de 700 de lei primita in timpul unui protest al miscarii #rezist, dupa ce a scandat ca jandarmii sunt “slugile infractorului Liviu Dragnea”.

Judecatorul care a solutionat plangerea contraventionala a demonstrat ca nu-i prea pasa ca si unii dintre sefii Justitiei din Romania sunt slugile liderului PSD, astfel ca, nu numai ca a anulat amenda, dar a mai si validat faptul ca, intr-o democratie moderna, functionarii publici aflati la conducerea unor institutii importante ale statului pot fi subiectele unor critici virulente si plastice din partea publicului.

Cu alte cuvinte, ca pot fi apostrofati cu termeni ca “slugi” sau “lichele”, fara ca persoanele care adopta aceasta atitudine sa poata fi sanctionate contraventional.

„Cetatenii au dreptul de a-si manifesta nemultumirea chiar in mod fatis in ceea ce priveste conducerea statului. Criticile generale aduse organelor statului, chiar daca au fost manifestate in mod plastic, sunt elemente acceptate in statul drept”, se mentioneaza in hotararea Judecatoriei Sectorului I Bucuresti, care nu este definitiva si poate fi contestata in 30 de zile.

Totalul amenzilor incasate de Malin Bot de la jandarmii bucuresteni depaseste 20.000 de lei. Jurnalistul a anuntat ca le-a contestat pe toate, iar dupa finalizarea proceselor va da Jandarmeria Romana in judecata si va solicita despagubiri pentru hartuirea la care este supus in timpul protestelor de strada. (G.I.)

 

 

 

One thought on “NO OFFENCE! Jurnalistul Malin Bot scapa de amenda primita de la jandarmi dupa ce i-a acuzat ca sunt “slugile infractorului Dragnea”. Instanta a validat criticile jignitoare la adresa conducatorilor

  1. malin bot, un alt idiot din Banat, pe modelul Faur Isaia….de altfel, numele lui spune totul…e cumva fiul colonelului Bot de la Securitatea Timis ?

Leave a Reply