VIDEO! Trupa timisoreana Thy Veils lanseaza o piesa noua in noaptea de Revelion. Dupa ce au cantat chiar si intr-un spatiu dedicat practicantilor de yoga, de aceasta data e preferat clubul Escape Venue

O serie de evenimente importante au loc pe scena muzicii electronice luna aceasta. Ansamblul de arta sincretica Thy Veils a lansat, inainte de Craciun, cea mai noua piesa, Neoradiant, in versiunea ei de studio. Aceasta face parte din albumul cu acelasi nume care este inca in lucru si care devine public, piesa cu piesa, pe masura ce acestea sunt realizate. In egala masura, albumul va fi soundtrack-ul filmului omonim, aflat in productie.


Piesa Neoradiant, care poate fi ascultata pe Bandcamp, ii are pe Alira Mun la voce, Daniel Dorobantu electronica / productie si Attila Lukinich mixaj si master.

Trupa Thy Veils va incheia 2018 (care a fost unul foarte activ: 4 spectacole, 4 single-uri lansate, filmari in 4 tari), cu un concert care va incepe in noaptea de 31 decembrie 2018, in clubul Escape Venue din Timisoara. Pe langa muzica vor fi prezentate si cele mai recente segmente de video art din filmul Neoradiant.

Ansamblul de arta sincretica Thy Veils e un nume rezonant pentru stilurile ambient, neoclasic, electronic şi world-fusion, atat in contextul artistic romanesc, cat si in cel  international. Localizata la Timisoara, aceasta e singura trupa din Romania invitata la Festivalul Sziget (Budapesta, Ungaria) timp de trei ani consecutiv, in perioada 2014 – 2016.

Consacrati ca o voce coerenta pe piata muzicala, artistii care formeaza Thy Veils si-au dovedit competentele in cele mai diverse situatii, ofertand o paleta larga de public. Au cantat la Tbilisi (Georgia), intr-un spatiu dedicat practicantilor de yoga, in Berlin au performat intr-un studio cultural, au aparut in fata publicului in Cetatea Oradea, iar cu un an inainte au cantat la Garana Jazz Festival. In acest context, evenimentul de Anul Nou este dedicat muzicii si artelor vizuale electronice.

Astfel, Thy Veils va deschide seara de Revelion la Escape Venue, si va fi  urmata, peste noapte, de DJ-i si producatori de drum&bass si alte stiluri de muzica electronica underground.

Ansamblul Thy Veils se concentreaza in prezent pe un proiect indraznet, atat pentru peisajul muzical romanesc cat si pentru cinematografia autohtona. E vorba de productia filmului Neoradiant, un lungmetraj independent de science fiction. ”Neoradiant este numele pasului urmator in odiseea formatiei. O noua si vasta dimensiune, dar in acelasi limbaj artistic pe care Thy Veils il rafineaza din 1996”, arata Daniel Dorobantu, fondatorul formatiei.

Alaturi de membrii Thy Veils, la film vor lucra colaboratorii lor consacrati (de la muzicieni la designeri), actori din Timisoara si creativi din industria internationala. Noua directie nu ii va surprinde pe admiratorii trupei timisorene.

Pionieri ai muzicii ambientale, Thy Veils sunt recunoscuti pentru proiectiile de arta video si cine-concertele spectaculoase care transporta audienta prin alte lumi. Videoclipurile semnate de Daniel Dorobantu poarta amprenta celor mai actuale tehnici de productie. Ele anunta bogatia vizuala si tematica a filmului aflat deja in pre-productie.

Cat priveste subiectul filmului, acesta ramane, momentan, invaluit in mister. Cu siguranta va atinge constantele preocupari Thy Veils (mirarea fata de Cosmos, straturile adanci ale realitatii) dar si teme noi, aflate la granita cunoasterii contemporane.

Creatorul si producatorul Daniel Dorobantu mizeaza pe potentialul vizionar al povestii si pe montajul imaginativ. ”In perioada urmatoare, in paralel cu productia filmului, vor fi lansate capitole complementare. Acestea vor lua infatisari diverse (piese noi, videoclipuri, ilustratii, povestiri, spectacole concept), dar vor face parte din acelasi univers Neoradiant”, a mai spus Daniel Dorobantu. (I.P.)

Leave a Reply