ANTI-DNA! Presedinta Tribunalului Timis loveste in “falsii apostoli ai luptei anticoruptie”, frustrati de infiintarea Sectiei speciale de investigare a infractiunilor din justitie

Presedinta Tribunalului Timis a decis sa puna degetul criticii pe una dintre ranile cronice ale sistemului judiciar, si anume transformarea procurorilor in judecatori si distribuirea acestora in completurile “mortii”, care aveau ca misiune trimiterea la inchisoare a inculpatilor incomozi pentru puternicii zilei.


Adriana Stoicescu nu uita nici faptul ca, in perioada in care s-a aflat in vizorul DNA Timisoara, nu a avut sustinerea corpului magistratilor din Timis.

“Nimeni nu s-a revoltat cand sefilor Inspectiei Judiciare sau judecatorilor „prea curajosi, prea independenti, de-a dreptul obraznici” li se faceau dosare penale, doar-doar li se inchide gura”, atrage atentia presedinta Tribunalului Timis.

Referindu-se la infiintarea Sectiei Sectiei speciale de investigare a infractiunilor din justitie, demers aspru criticat de Mihai Balan, fost presedinte al Judecatoriei Timisoara, actual membru CSM, Adriana Stoicescu sustine ca falsii apostoli ai luptei anticoruptie, respectiv procurorii DNA, ar resimti o adevarata frustrare din cauza pierderii dosarelor cu magistrati.

“Nimeni nu a spus nimic cand procurorii deveneau judecatori direct la Inalta Curte, fara sa fi motivat in viata lor o hotarare judecatoreasca. Nimeni nu si-a pus problema cum putea fi apreciata capacitatea unui magistrat de a motiva coerent o hotarare, la standardele cerute de Inalta Curte, cand la mapa profesionala existau doar rechizitorii.

Nimeni nu s-a revoltat cand procurori de parchet local dobandeau grad si salarizare aferenta Parchetului Inaltei Curti, prin delegare, apoi cercetau judecatori si procurori cu grad de Curte si cu 20 de ani vechime, in timp ce marea masa de procurori lua drumul capitalei, in fiecare an, pentru a-si obtine gradul profesional.

Toti au intors capul. Si au tacut.

Astazi, falsii apostoli ai luptei anticoruptie resimt in fiecare celula frustrarea pricinuita de infiintarea Sectiei Speciale.

Alaturi de ei, nostalgicii vremurilor de mult apuse, care nu pot si nu vor sa inteleaga ca lumea se schimba sub ochii lor. Care nu vor sa accepte ca moda notelor informative si a delatiunii trebuie sa dispara pentru totdeauna.

De cealalta parte, magistratii tacuti care inca sunt convinsi ca neimplicarea e solutia. Ca lucrurile se vor schimba si fara ei”, surprinde Adriana Stoicescu realitatea cruda din sistemul judiciar, intr-un nou text de exceptie publicat pe contul personal de Facebook. (G.I.)

2 thoughts on “ANTI-DNA! Presedinta Tribunalului Timis loveste in “falsii apostoli ai luptei anticoruptie”, frustrati de infiintarea Sectiei speciale de investigare a infractiunilor din justitie

  1. Ce bine gandeste doamna acum , dar in 2015 de ce ati facut jocul DNA si ati dispus arestari fara probe suficiente si ati facut de ras o institutie de baza a statului ?

  2. Doamna cu dreptatea! Sa lasam gargara! Ati tinut oameni cu masuri preventive dispuse de dvs 2 ani, din 2015 până în 2017 si apoi au fost achitati. Sper ca aceasta nou înființată directie sa va tina 2 ani cu masuri preventive, sa fiti tăvălita în presă cu cătușe la mâini și apoi să fiți achitată. Sau poate tocmai ca sa evitați asta loviti intens în DNA si laudati noii procurori responsabili cu anchetarea procurorilor? Poate stie adevarul iubitul fugar!!!

Leave a Reply