Dosare ARTIZANALE! Anchetarea judecatorilor incomozi de catre procurorii anticoruptie de la Oradea, procedura ilegala de care conducerea centrala a DNA se delimiteaza cu fermitate. AUDIO

Dupa inregistrarile audio aparute in spatiul public, in care procurorii de la DNA Oradea vorbesc despre anchetarea judecatorilor incomozi, conducerea centrala a DNA a emis un comunicat de presa in care precizeaza ca se deliminteaza de orice act procedural care incalca normele legale si dezvaluie ca, in cursul anului 2018, inspectorii Inspectiei Judiciare au depistat grave deficiente manageriale la DNA Oradea.


”Referitor la inregistrarile aparute in spatiul public, in data de 04 ianuarie 2019, privind o presupusa discutie purtata intre procurorii din cadrul Serviciului teritorial Oradea, in luna ianuarie 2018, Biroul de Informare si Relatii Publice este abilitat sa faca urmatoarele precizari:

Conducerea DNA se delimiteaza de orice act al personalului din subordine care incalca normele legale sau codul deontologic al magistratilor, sustinand in mod constant ca procurorii DNA trebuie sa isi desfasoare activitatea de urmarire penala cu impartialitate si stricta respectare a legii si a drepturilor fundamentale ale cetatenilor.

In ceea ce priveste aspectele legate de realitatea inregistrarii aparute in spatiul public si de eventualele nelegalitati in declansarea de catre Serviciul Teritorial Oradea a urmaririi penale in unele dosare cu magistrati, au fost solicitate note explicative din partea colectivului acestei subunitati de Parchet.

Cu privire la activitatea Serviciului teritorial Oradea, din dispozitia conducerii DNA, in cursul anului 2018, procurorul sef adjunct, care coordoneaza aceasta subunitate, a efectuat doua controale (in martie si decembrie 2018), iar in urma primului control s-a propus, printre altele, neprelungirea delegarii pentru procurorul sef al acestui Serviciu, propunere care a fost insusita si materializata prin delegarea unui alt magistrat in aceasta functie de conducere, incepand cu data de 01 aprilie 2018.

De asemenea, din dispozitia conducerii DNA au fost preluate la Structura Centrala doua cauze care vizau magistrati si in care ulterior s-a dispus solutia clasarii.

In cursul aceluiasi an, Inspectia Judiciara din cadrul CSM a efectuat un control la Serviciul teritorial Oradea retinand deficiente manageriale in sarcina celor doi procurori sefi care au indeplinit functii de sefi in ultimii ani. In acelasi raport s-a consemnat ca nu au existat stari conflictuale intre procurorii din aceasta structura si instantele de judecata.”, arata DNA.

Reamintim ca in inregistrare exploziva a unei sedinte a DNA Oradea, din ianuarie 2018, care a fost publicata pe internet, sunt recunoscute vocile  procurorilor Man Ciprian, Muntean Adrian, Ardelean Ciprian, Pantea Cosmin si Rus Lucian. In cazul in care inregistrarea este reala, apar detalii incredibile despre completele favorabile DNA Oradea si cele nefavorabile, despre actiuni de intimidare a judecatorilor prin trimiterea a 2 magistrati in judecata.

In discutie apar numele urmatorilor judecători: Denisa Vidican, Cioflan Adina, Soane Laura, Udroiu Mihail Filimon Florin, Musta Ovidiu, Berindei Olimpiu Daniel, Mihaela Patraus, Roman Florica (Curtea de Apel Oradea ), Bic Denisa, Vlad Marian (Tribunalul Bihor), judecatoarele Haiduc Simona, Miclo Laura, Remus Nemes  (Tribunalul Satu Mare ). Gigi Ilas

Leave a Reply