EXPLOZIV! “Cartita” hotilor de lux din interiorul IPJ Timis, condamnata la ani grei de inchisoare. VEZI cine a fost denuntatorul politistului corupt

Arestat la inceputul lunii iunie 2018, dupa ce procurorii DNA au dispus filarea sa permanenta si monitorizarea cu investigatori sub acoperire, agentul Adrian Sav, “cartita” hotilor de lux din interiorul Inspectoratului Judetean de Politie Timis, a suferit o prima condamnare.


Magistratii Tribunalului Timis au pronuntat sentinta in dosarul 2976/30/2018, in care politistul a fost trimis in judecata pentru luare de mita, si au decis sa-l trimita in spatele gratiilor pentru nu mai putin de 6 ani si jumatate.

Adrian Sav a avut posibilitatea sa-si reduca  pedeapsa, insa nu a acceptat un acord de recunoastere a vinovatiei, astfel ca judecatorul cauzei l-a condamnat la 4 ani pentru luare de mita, 2 ani si opt luni pentru trafic de influenta, 2 ani si zece luni pentru o alta fapta de luare de mita, pentru ca in final sa contopeasca pedepsele, rezultand 6 ani si sase luni de inchisoare.

Instanta a dedus din pedeapsa inchisorii aplicata inculpatului durata masurii preventive a retinerii de 24 ore, de la data de 5 iunie 2018, ora 11,30, pana la data de 6 iunie 2018, ora 11,30, si a arestului preventiv din data de 06.06.2018, la zi.

De asemenea, s-a dispus restituirea catre denuntatorul Al-Sarhan Bassel a 2.300 euro si 450 de lei, dar si a sumelor de 500 euro si 500 lei, reprezentand sumele de bani primite de inculpatul Sav Adrian dupa denuntarea faptelor sale la DNA de catre denuntator.

Reamintim ca de numele lui Adrian Sav se leaga esuarea operatiunii de anvergura, din iunie 2017, de retinere a infractorilor care faceau parte din gruparea hotilor de lux care au terorizat Timisoara.

Politistul i-a avertizat, cu o zi inaintea descinderilor, ca urmeaza sa fie “calcati” de mascati, astfel ca membrii gruparii infractionale conduse de Ioan Mihaltan si Adrian Bolbos au avut timp sa dispara de la domicilii. Pentru acest pont, care a distrus munca politistilor si procurorilor intr-un dosar extrem de complex, Adrian Sav ar fi fost recompensat cu suma de 300 de euro.

De altfel, dupa cum apare in dosarul de la DNA, acesta furniza infractorilor informatii din baza de date a politiei si vindea orice secret de serviciu pe sume cuprinse intre 300 de lei si 300 de euro.

Conform unor surse judiciare, in acest dosar au fost audiati inca doi ofiteri de politie de la SICE, din IPJ Timis, si de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara – BCCO, dar si un procuror de la DIICOT Timisoara, care au “cazut” pe inregistrari.

Pe rolul Tribunalului Timis se mai afla dosarul 3509/30/2018, in care Adrian Sav este judecat pentru favorizarea faptuitorului, sentinta in aceasta cauza fiind amanata pentru ianuarie 2019. (G.I.)

3 thoughts on “EXPLOZIV! “Cartita” hotilor de lux din interiorul IPJ Timis, condamnata la ani grei de inchisoare. VEZI cine a fost denuntatorul politistului corupt

  1. Pai si-a batut joc de contribuabilii care îi plateau leafa, de victimele infracțiunilor, de munca colegilor, de bunul-simț ultim, minim necesar la infractorul dovedit,(a sfidat si magistratii si evidenta, nerecunoscandu-si vina)

  2. ImpactPress…Alo?! In dosarul DIICOT stiti ca 2 martori nu s-au prezentat? Totul a fost fabricat, “unealta” fiind acel Pinter Gratian Ioan care statea de capul acuzatului cu aparatura pe el… Nu stiti multe!!!! S-a dat sentinta si pentru acesta. Total aprox 8 ani. Ati citit intreg rechizitoriul? Eu da, voi insa nu…aveti doar informatii, mai bine zis franturi… Nu apar, stiu ca e vinovat, dar de ce nu va faceti treabs cum trebuie daca tot scrieti ceva?

  3. Ce vina??? A spus ce a facut si i pare rau, NU ce zic altii ca ar fi facut, sa i se bage vorbe…

Leave a Reply