EXCLUSIV! Seful Biroului Salubrizare din cadrul Primariei Timisoara a demisionat din functie. “A zis ca nu mai poate, ca vrea liniste!”

Scandalul rampelor clandestine de gunoi din Timisoara si presiunile primarului Nicolae Robu asupra angajatilor Biroului Salubrizare – care sunt intr-un efectiv de patru persoane, insuficient pentru gestionarea acestei probleme intr-un oras de marimea Timisoarei – a facut o prima victima.


Victor Calin Fiat (foto), seful Biroului Salubrizare, unul dintre cei mai experimentati angajati ai Primariei Timisoara in acest domeniu, a decis sa demisioneze din functie si sa accepte un post de executie in cadrul Prefecturii Timis.

Picatura care a umplut paharul, dupa cum spun surse din primarie, a fost legata de “jocurile” primarului Nicolae Robu in cadrul licitatiei privind atribuirea salubrizarii orasului unui nou operator, dupa conflictul financiar si de alta natura cu Retim, dar si discutiile controversate pe tema vinovatilor pentru mizeria deplorabila din Timisoara.

“A cedat nervos, a zis ca nu mai poate, ca vrea liniste! A plecat la un salariu mult mai mic, de vreo 3.500 de lei, plus cei 800 de lei bani de masa, jumatate cat avea la Primaria Timisoara, doar ca sa scape de presiunile primarului din ultimele luni. La CJT nu l-a vrut Dobra, ca altfel pleca demult, iar acuma s-a ivit o oportunitate la Prefectura Timis, pe care nu a ratat-o. A plecat impreuna cu inca o colega din primarie”, ne-a dezvaluit o sursa bine conspirata din Primaria Timisoara.

Pentru a trece rapid peste acest incident de personal, primarul Nicolae Robu a decis ca sefia Biroului Salubrizare sa fie preluata din mers de Daniel Coras, functionar public cu o vechime de aproape 20 de ani in primarie.

Conform ultimei declaratii de avere, fostul sef al Biroului Salubrizare din Primaria Timisoara, Victor Calin Fiat, a incasat un salariu anual de 65.254 de lei.

Reamintim ca, in martie 2015, directorul Directiei de Mediu, Adrian Bere, a suferit o operatie pe cord deschis, cu implantarea unui stent, pe fondul factorilor de stres din Primaria Timisoara. (Mara Ion)

Leave a Reply