Banda de hoti care a spart un magazin Profi din Timis, trimisa dupa gratii! Politistii au folosit pistoalele din dotare pentru prinderea acestora VIDEO

Judecatorul de drepturi si libertati din cadrul Judecatoriei Timisoara a admis, astazi, propunerea procurorilor de la parchetul local si a dispus luarea masurii arestarii preventive fata de inculpatii Aga Aurel, fara antecedente penale, Lupu Daniel Florin si Ciobanu Liviu, recidivisti, pe o perioada de 30 de zile, sub acuzatia de furt calificat.


Prin actul de inculpare s-a retinut urmatoarea situatie de fapt:

In noaptea de 08/09.01.2019, in jurul orelor 03,30, inculpatii, avand fetele acoperite cu cagule, s-au deplasat cu autoturismul marca Opel Signum, avand aplicata in partea din spate o placuta cu nr. de inmatriculare TM 25 ART, in localitatea Beregsau Mare, judetul Timis, oprind autoturismul in parcarea magazinului S.C. Profi Rom Food S.R.L., de pe str. Principala, nr. 127. 

Au coborat din autoturism si, prin smulgere, au dislocat sistemul de alarma al magazinului, cutia de la alarma introducand-o intr-un recipient cu apa.

Apoi, cu ajutorul unui levier au fortat sistemul de inchidere al usii de acces in magazin, au patruns in interior, iar din biroul sefului de magazin, dupa ce au fortat mai multe usi ale dulapurilor, au sustras mai multe pachete de tigari, sticle cu bauturi alcoolice de diferite marci, marfuri in valoare de 15.000 de lei, pe care le-au introdus in plase de rafie si transportat la autoturismul parcat in fata magazinului, in care astepta suspectul Ciobanu Liviu.

De asemenea, inainte de a parasi magazinul, au sustras si DVR-ul pe care se stocau imaginile video de la obiectiv.

Cu bunurile sustrase asupra lor s-au urcat in autoturismul respectiv si au plecat in viteza catre iesirea din Beregsau Mare, in directia Beregsau Mic, autoturismul fiind condus de inculpatul Ciobanu Liviu.

La iesire din localitate s-au intersectat cu un echipaj de politie, insa nu au oprit la semnalul politiei efectuat din autospeciala, motiv pentru care politisti au trecut la urmarirea acestora, totodata anuntand incidentul prin statie.

In localitatea Utvin, judetul Timis, pe DJ 591, inculpatii au trecut cu autoturismul, prin barajul politiei si au inceput sa arunce din masina, in mers, tigarile pe care le furasera. Politistii au efectuat uz de arma, tragand mai multe focuri cu pistoalele din dotare pentru oprirea acestora, insa autoturismul tot nu a oprit, fiind insa scapat de sub control si a derapat intr-un sant de pe marginea drumului.

Cei patru au sarit din autoturism si au fugit pe camp in directii diferite, iar la scurt timp inculpatul Aga Aurel a fost imobilizat la o distanta foarte mica fata de autoturismul abandonat in sant.

Numitii Ciobanu Liviu si Lupu Daniel Florin au fost retinuti de catre un echipaj al Jandarmeriei, care i-a urmarit, orientandu-se dupa urmele lasate pe zapada de acestia.

Cu ocazia examinarii autoturismului, au fost gasite in interiorul acestuia o parte din tigarile sustrase si sticle cu bauturi alcoolice, DVR-ul sustras din magazin, scule folosite la fortare, telefoane mobile si statii de emisie-receptie. (V.E.)

Leave a Reply