FRATIA fiscala! Masoneria acapareaza cea mai inalta functie din Finantele Publice Timisoara. Noul director general nu face vreun secret din apartenenta sa la o loja masonica si la Ordinul Templierilor

Directia Generala Regionala a Finantelor Publice (DGRFP) Timisoara isi incepe activitatea din 2019 cu o schimbare asteptata la varful institutiei. Directorul general Ioan Dragomir a fost nevoit sa suporte consecintele dezertarii din PSD a sustinatorului sau politic, Ion Mocioalca, si alaturarea la Pro Romania lui Victor Ponta, astfel ca i s-a pus in vedere sa elibereze fotoliul de sef in favoarea altui candidat, care sa fie agreat de social-democrati.


Acesta este nimeni altul decat aradeanul Ioan Ladislau Elek (foto), director executiv Colectare in cadrul DGRFP Timisoara, care va conduce institutia pana la numirea unui director interimar.

Initial, aceasta importanta demnitate publica i-a fost oferita lui Eugen Deliman, actualul sef administratie adjunct Inspectie Fiscala in cadrul AJFP Arad, insa acesta a refuzat sa faca naveta la Timisoara.

Reamintim ca, in urma cu aproape trei ani, Ladislau Elek a fost protagonistul unui scandal cu tenta sexuala starnit in cadrul Finantelor timisene, care s-a lasat cu o ampla reclamatie, numita “Rusine 1”, adresata presedintelui ANAF de la acea vreme, Daniel Diaconescu, de un finantist local extrem de revoltat.

“Ni se pare deplasat ca un director ca domnul Elek, care toata ziua fumeaza trabucuri prin birouri si lasa sa se inteleaga ca rangurile sale masonice sau apartenenta la Ordinul Templier face ca orice usa sa se deschida, sa poata insera ideea in cadrul angajatilor din finantele din Timisoara ca pentru a avansa trebuie neaparat sa te culci cu sefii ierarhici. La multi colegi le e rusine de rusinea lui. Nici nu stii cum sa reactionezi cand vezi asemenea lucruri. Mai grav este ca in aceste vanzari de posturi e implicat si factorul politic”, se mentiona, printre altele, in scrisoarea trimisa la Bucuresti.

In actualul context, cu o noua sefa la ANAF, al carei merit principal este o profunda relatie cu Darius Valcov, consilierul pe probleme economice al premierului Viorica Dancila, manifestarile de tipul sexgate descrise in scrisoare nu ar mai fi privite, eventual, decat ca deprinderi private care fac parte din obiceiurile casei.

Si, pentru a ramane in oculta care pare sa-i aduca beneficii profesionale noului sef al DGRFP Timisoara, sa mai spune ca, printre indatoririle unui mason liber, asa cum sunt indicate in Constitutia lui Anderson, din 1723, se prevede ca fratele sa fie ajutat la nevoie.

“Daca unul dintre frati va face o nedreptate, un Frate Mason, indiferent de gradul primit prin ritual, se va adresa Lojei din care face parte sau Lojei din care face parte acel Frate care a incalcat Principiile Moralei Masonice. Daca nu se va lua nici o masura, acel Frate se va putea adresa organelor alese sau numite ale Ordinului, precum si Conventului ei ordinar si nu se va intenta vreo actiune in justitia statala, decat in conditiile in care cauza nu ar putea fi solutionata altfel”.

In aceste conditii, ne putem astepta ca dosarele de evaziune sau frauda fiscala sa scada in perioada urmatoare?

(Mara Ion)

 

One thought on “FRATIA fiscala! Masoneria acapareaza cea mai inalta functie din Finantele Publice Timisoara. Noul director general nu face vreun secret din apartenenta sa la o loja masonica si la Ordinul Templierilor

Leave a Reply