Incident la Curtea de Apel Timisoara, dupa ce seful Serviciului Control Fiscal din cadru AJFP Timis a cerut ajutor public judiciar! Petentul impreuna cu sotia sa au venituri anuale declarate de aproape 40.000 de euro

Un avocat din Baroul Timis a fost protagonistul unui incident procedural, in sedinta de joi a Curtii de Apel Timisoara, care i-a amuzat atat pe colegii sai de breasla prezenti in sala, cat si pe membrii completului de judecata.


Paul Ciucur s-a prezentat la bara pentru a sustine recursul clientului sau intr-un proces de partaj, insa a fost la un pas ca instanta de judecata sa-i anuleze actiunea.

Motivul? Recurentul Cristian Mocan (foto) a refuzat sa achite taxa de timbru judiciar, in ciuda faptului ca cererea sa de ajutor public judiciar a fost respinsa inca de la termenul din 6 septembrie 2018. Pentru a evita anularea actiunii, avocatul a cerut permisiunea sa se deplaseze urgent la parterul Palatului Dicasterial, pentru a plati in numele clientului sau o taxa in valoare de 602 de lei. 

Gestul sau aproape umilitor a starnit zambete in sala, iar presedinta completului de judecata, desi putea sa refuze aceasta clementa, i-a permis sa fuga pe scari, sa plateasca taxa si sa intre in legalitate, pentru ca procesul sa poata continua.

“Am achitat chiar mai mult, 605 lei!”, a anuntat avocatul, triumfator, la revenirea in sala de judecata. Ulterior, probabil ca din cauza acestui incident, simpaticul aparator si-a pierdut din elocinta caracteristica si n-a mai stiu sa indice instantei prevederea dintr-o decizie a Curtii Constitutionale, care l-ar fi ajutat sa castige procesul. In aceste conditii, hotararea celor trei judecatori ai Curtii de Apel Timisoara a fost una singura.

“Respinge ca inadmisibil recursul declarat de paratul Mocan Cristian impotriva deciziei civile nr. 478/18.04.2018, pronuntata de Tribunalul Timis in dosarul nr. 27941/325/2015”.

Revenind la substratul acestui mic incident, trebuie sa spunem ca Mocan Cristian, sef Serviciu Control Fiscal in cadrul Administratiei Judetene a Finantelor Publice Timis, nu este la prima cerere de ajutor public judiciar in acest proces de partaj, alta similara fiindu-i respinsa de Judecatoria Timisoara in toamna anului 2016.

Insistenta cu care finantistul incearca sa fraudeze bugetul statului este cu atat mai ciudata, cu cat sotia sa, Mocan Iulisca (foto), este avocat in Baroul Mehedinti si se prezuma ca este la curent cu faptul ca de ajutor public judiciar beneficiaza doar persoanele al caror venit mediu net lunar pe membru de familie, in ultimele doua luni anterioare formularii cererii, se situeaza sub nivelul de 300 lei.

Atunci, care sa fie explicatia? Doar n-o fi existand si la nivelul instantelor din Timisoara o filiera prin care se fraudeaza bugetul statului, formata din avocati si judecatori, dupa tiparul celei denuntate de judecatoarea Lavinia Cotofana la Arad…

“Reaua-credinta a petentului, care face astfel de cereri, este prezumata! Nu este posibil sa ceri ajutor financiar din partea statului, cata vreme tu ai venituri lunare considerabile. Este posibil ca acest caz simptomatic sa dezvaluie existenta unor filiere judecatoresti prin care se prejudiciaza bugetul Ministerului Justitiei”, ne-a lamurit un avocat din Baroul Timis.

Conform declaratiei de avere din 29.05.2018, Cristian Mocan are un salariu anual de 71.746 de lei, doua case, un apartament si doua terenuri, in timp ce consoarta sa a raportat, urmare a serviciilor de avocatura, un venit anual de 94.031 de lei.

Mai mult, la sfarsitul anului trecut, in preajma Craciunului, si-a inaugurat noua vila din cartierul Freidorf cu solisti si lautari adusi din Maramuresul natal, care, grupati pe holul noului imobil, au incropit un adevarat concert de colinde si melodii traditionale osenesti si codrenesti.

O reprezentatie opulenta – in contrast vadit cu saracia lucie a justitiabililor ce pot apela la mila statului – care, conform principiului lautaresc “sa moara de ciuda toti dusmanii mei”, a fost expusa public pe conturile de Facebook… (Vlad Enciu)

One thought on “Incident la Curtea de Apel Timisoara, dupa ce seful Serviciului Control Fiscal din cadru AJFP Timis a cerut ajutor public judiciar! Petentul impreuna cu sotia sa au venituri anuale declarate de aproape 40.000 de euro

  1. Filiera PSD a atacat si completele dl.avocat probabil e ” bufonul” partidului iar regele trebuie ” întreținut “..ilara procedura . Ilara conduita profesionala..in urma articolului poate va ” paste” un proces intrucat taxa pentru ” onoare” e doar 100 lei!..ieftin pentru ” moaca” avocatului!

Leave a Reply