Dezvaluire uluitoare a liderului tiganilor din Lugoj! Fostul judecator constitutional Toni Grebla, actualul secretar general al Guvernului, l-a ajutat ca la Politia Timis sa fie numit un sef care sa-i protejeze interesele

Dosarul coruptiei de la varful IPJ Timis, in care procurorii DNA i-au trimis in judecata pe fostul inspector sef, comisarul sef Sorin Muntean, si pe fostul sef al Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice, comisarul sef Pavel Dumitru, scoate la iveala faptul ca, la cererea liderului tiganilor din Lugoj, Iulian Bot, trimis si el in judecata in acelasi dosar, un personaj influent din cercurile puterii de la Bucuresti ar fi “tras sfori” pentru ca la Politia Timis sa fie numit un sef care sa protejeze interesele bastanilor din zona.


Conform unei incheieri penale a Curtii de Apel Timisoara, intocmita de judecatorul de drepturi si libertati Ioan Popescu, barosanul din capitala Romaniei, asa cum apare intr-o discutie privata, este nimeni altul decat Toni Grebla, actualul secretar general al Guvernului PSD-ALDE, la vremea respectiva judecator la Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR).

“Bot Iulian a specificat ca Muntean Petru Sorin va fi din nou inspector sef, referindu-se la dosarul in care este cercetat, ca el l-a pus sef pe Muntean Petru Sorin, invocand ca are cunostinte sus-puse, si pe plan local, facand referire la Toni Grebla, judecator la Curtea Constitutionala. A afirmat ca prin cunostintele sale l-a pus inspector sef pe Muntean Sorin si de aceea este sustinut de acesta. Bot Iulian i-a povestit colaboratorului ca este prieten cu Muntean Petru Sorin de 20 de ani, de cand era la Cercetari Penale si ca este „o fratie” intre ei”, se mentioneaza la pagina 20 a incheierii penale.

Aceasta confesiune a fost facuta in data de 10.07.2015, intr-un restaurant din Tg. Jiu, unde colaboratorul cu identitate reala al DNA Timisoara, comisarul sef Cosmin Canavea – ofiterul de politie care instrumenta dosarul unei evaziuni fiscale de aproape 1 milioa de euro, unde se forta obtinerea unei solutii de clasare – s-a deplasat pentru a se intalni cu mituitorul Iulian Bot.

Tot atunci, Bot a relatat ca ofiterul de politie a fost „ales” de Muntean Petru Sorin, cel instalat ca sef cu ajutorul lui Toni Grebla, in sensul de a i se repartiza dosarul si ulterior sa ajute la obtinerea unei solutii favorabile lui Bot.

“Bot Iulian si-a aratat disponibilitatea de a face si alte afaceri in viitor si a afirmat ca si daca vreunul dintre cei care-l ajuta in prezent, pleaca din sistem, el il ajuta in continuare, pentru acoperirea riscului, fiind un om de cuvant.

De asemenea, Bot Iulian a afirmat ca intentioneaza sa obtina o solutie de achitare pentru Muntean Petru Sorin in dosarul in care este cercetat de DNA ca „noi ne chinuim ca sa-i luam lui achitarea!” si ca „Incercam! Incercam ! Nu … si mai avem si pe altcineva. Incercam! Nu o dam asa…”, se mai mentioneaza in incheierea penala nr. 3/DL/UP, din 02.02.2016, a Curtii de Apel.

Paradoxal, dupa acest denunt implicit, in care Toni Grebla poate fi luat la intrebari cel putin pentru trafic de influenta, daca nu si pentru complicitate cu activitatile infractionale ale clanurilor din Lugoj, nicio autoritate judiciara a statului nu s-a autosesizat, la fel cum nici procurorii DNA Timisoara nu au avut chef sa extinda cercetarile…

 

 

Judecatorul atrage atentia ca activitatile infractionale ale gruparii coordonata de suspectul Bot Iulian s-au bucurat de sprijinul si protectia unor functionari publici din cadrul I.P.J. Timis, ofiteri cu functii de conducere in cadrul institutiei, care au fost atrasi de-a lungul timpului in sfera de influenta a clanului „VISCOL” si fidelizati prin oferirea periodica a diferitor avantaje patrimoniale si sume de bani, precum Muntean Sorin Petru – sef al Inspectoratului de Politie al Judetului Timis si Pavel Dumitru – sef al Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul I.P.J. Timis. (V.E.)

Leave a Reply