DIICOT Timisoara a decis “iertarea” unei tinere in varsta de 18 ani, acuzata de detinere de droguri de risc pentru consum propriu

Procurorul Mihai Sandor, de la DIICOT Timisoara, pare sa respecte practica tot mai incetatenita la nivelul unitatii de parchet antimafia de renuntare la urmarirea penala sau de clasare a acuzatiilor in dosarele privind detinerea de droguri usoare in vederea consumului.


Astfel, procurorul timisorean a dispus clasarea cauzei in dosarul 320/D/P/2016 in care o tanara in varsta de 18 ani, din Timisoara, a fost cercetata penal pentru detinere de droguri de risc pentru consum propriu.

Din cercetari a rezultat ca la data de 8 iulie 2016, organele politiei judiciare din cadrul BCCO Timisoara, in timp ce se aflau in zona Padurii Verzi de la periferia orasului, au oprit-o pe suspecta I.M. Ioana, asupra careia s-a descoperit un dispozitiv de maruntire care prezenta urme de materie vegetala, susceptibila a fi canabis.

“Potrivit raportului de constatare emis de Laboratorul de analiza si profil al drogurilor din cadrul BCCO Timisoara, pe dispozitivul de maruntire a fost pusa in evidenta tetrahidrocannabinol (THC), substanta psihotropa, biosintetizata de planta cannabis”, se mentioneaza in ordonanta de clasare.

Cu prilejul audierilor, tanara nu a recunoscut savarsirea faptei, aratand ca rasnita gasita asupra sa a apartinut unui prieten.

In conditiile in care nu au existat probe din care sa rezulte ca I.M. Ioana a detinut droguri de risc pentru consum propriu, procurorul Mihai Sandor a decis aplicarea unei solutii in trend la nivelul DIICOT, respectiv clasarea cauzei.

De altfel, practica renuntarii la urmarirea penala sau a clasarii in dosarele privind detinerea de droguri usoare in vederea consumului a fost confirmata, astazi, de procurorul Bogdan Felician Voicu, seful interimar al Sectiei pentru combaterea traficului de droguri din DIICOT.

Audiat in cadrul unei sedinte a CSM, in vederea titularizarii pe post, Bogdan Felician Voicu a declarat ca, numai in 2018, procurorii DIICOT au dat solutii de renuntare la urmarirea penala (RUP) in peste 1900 de dosare de detinere de droguri usoare in vederea consumului. Printre acestea s-a aflat si cel in care au fost cercetati vedeta TV Emma Zeicescu si partenerul ei de viata de la Realitatea TV.

“De la un simplu dosar, cu mijloace specifice de investigatie si cu cheltuieli relativ minime, de la un dosar relativ simplu de detinere de droguri in vederea consumului propriu, a fost devoalata si trasa la raspundere penala o adevărata grupare implicata, organizata”, a explicat candidatul la sefia sectiei antidrog din DIICOT. (Vlad Enciu)

Leave a Reply