DEMISIE! Fostul premier Mihai Tudose renunta la PSD-ul lui Liviu Dragnea si sare in “barca” lui Victor Ponta. “Un ultim gest de delimitare fata de acest mod de a conduce partidul si tara!”

Dupa europarlamentarul Corina Cretu, si fostul premier, Mihai Tudose, a decis sa paraseasca PSD si sa-si indrepte pasii politici spre PRO Romania.


Intr-un text postat pe retelele de socializare, Mihai Tudose isi explica ratiunile gestului sau, precizand ca demisia din partid reprezinta ultimul gest de delimitare fata de modul in care se conduce partidul si tara.

Iata textul:

”Acum 27 de ani am intrat in politica din dorinta de a face ceva pentru Braila si pentru Romania. 27 de ani am fost membru PSD si nu am precupetit niciun efort pentru a face bine oamenilor, pentru a onora increderea celor ce m-au votat. Chiar si in cele mai grele momente prin care a trecut PSD am avut speranta ca lucrurile se vor indrepta.

Astazi, aceasta speranta a disparut dupa ce in ultimul an am constatat cu tristete ca o parte din actuala echipa de conducere a partidului a inlocuit agenda publica cu agende personale, ca orice incercare de dialog si dezbatere interna a problemelor reale ale Romaniei nu este luata in seama.

Ca orice incercare de democratizare a deciziilor politice este sortita esecului. Cred cu tarie ca prioritatile, dezbaterile interne trebuiau sa fie despre spitale si sistemul de sanatate, scoli si educatie, infrastructura si reforma administrativa. Despre parcursul european al Romaniei. Despre parteneriatele strategice. Si da, si despre justitie. Dar despre o justitie corecta si pentru oameni. Nu doar pentru ”unii oameni”…

Am avut in ultimele luni foarte multe intalniri atat cu membri de partid, dar si cu oameni neimplicati politic, concluzia fiind aproape unanima: nu se mai poate! Aceasta atitudine a oamenilor m-a condus la una dintre cele mai grele decizii: demisia din PSD ca ultim gest de delimitare fata de acest mod de a conduce partidul si tara. Daca gestul meu va fi inteles si va duce la imbunatatirea lucrurilor in PSD m-as bucura sincer…

Raman in continuare in politica, adeptul valorilor democratice de stanga, devotat Brailei si Romaniei. Ma voi alatura unei echipe cu care impartasesc aceleasi valori, echipei PRO Romania si voi ramane omul, braileanul si romanul pe care il stiti.

Cu respect, Mihai Tudose” a anuntat fostul premier pe Facebook. (E.T.)

Leave a Reply