PREMIERA ! Judecatorii au emis primul mandat de arestare preventiva pentru un sofer prins beat la volan. VEZI despre ce alcoolemie record este vorba

Prima arestare preventiva a unui sofer prins in trafic cu o alcoolemie de peste 1 la mie in aerul expirat, care nu a savarsit alte infractiuni, s-a produs la o instanta judecatoreasca din judetul Cluj.


Un judecator de drepturi si libertati de la Judecatoria Turda a decis ca, un conducator auto care s-a urcat la volan aproape in coma alcoolica, reprezinta un periol social concret pentru ordinea publica si a emis primul mandat de arestare intr-un asemenea caz.

“Doar pentru conducerea sub influenta alcoolului, cei cu alcoolemie de peste 1 la mie au fost retinuti si, in continuare, propusi pentru masuri legale preventive.

Cu caracter de noutate, Judecatoria Turda a emis un mandat de arestare pentru o persoana care a condus sub influenta bauturilor alcoolice. Avea peste 1 in etilotest si analizele au relevat o alcoolemie de 2,04 in sange. Acesta este primul caz de arestare doar pentru alcool; in rest au fost arestari in cazul unor soferi acuzati de mai multe infractiuni”, a declarat seful IPJ Cluj, comisarul sef Mircea Ion Rus.

De asemenea, seful Politiei Rutiere Cluj, comisarul Paul Gavris, a anuntat ca politistii clujeni au propus arestarea preventiva in cazul mai multor soferi care au comis infractiuni rutiere, dar ca acesta este singurul caz de arestare preventiva pentru conducere sub influenta alcoolului, fara concurs cu alte infractiuni rutiere. (V.E.)

Leave a Reply