Dare de mita la Politia de Frontiera Jimbolia! Un transfug din Kosovo a oferit bani politistilor pentru a-si continua marsul catre Vest

Politistii de frontiera din cadrul SPF Jimbolia s-au desistat, duminica dimineata, dupa cea le-a fost oferita mita pentru a nu lua masurile legale fata de doi transfugi din Kosovo, care doreau sa fie lasati in pace pentru a-si  continua marsul catre Vestul Europei.


Conform unui comunicat al Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara, cei doi au fost depistati, in jurul orei 6, de catre politistii care executau misiunea de supraveghere a frontierei de stat, la aproximativ 200 de metri de linia de fasia verde.

Se deplasau pe jos, dinspre Serbia spre Romania. In conditiile in care nu au putut justifica prezenta in zona, cei doi au fost condusi la sediul politiei de frontiera pentru cercetari.

„In urma verificarilor efectuate, politistii de frontiera au stabilit ca cei in cauza sunt doi tineri din Kosovo, avand varsta de 23, respectiv 29 de ani. Tinerii au declarat ca s-au deplasat pe jos, pe camp si ca doreau sa ajunga in tari din vestul Europei. Acestia au incercat sa treaca frontiera din Serbia in Romania, pe jos, intrucat aveau interdictie de a intra in Spatiul Schengen. In timpul cercetarilor, unul dintre barbati a incercat in repetate randuri sa ofere politistilor de frontiera suma de 5.600 dinari sarbesti (in jur de 50 de euro n.n.) si 20 de dolari canadieni”, se precizeaza in comunicatul ITPF Timisoara.

In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de trecere frauduloasa a frontierei de stat si dare de mita, la finalizarea cercetarilor urmand a se lua masurile legale ce se impun.

Alti doi barbati din Kosovo, cu varste de 29 si 36 de ani, au fost prinsi, sambata dimineata, in zona Sectorului Politiei de Frontiera Naidas. La controlul documentelor, au prezentat acte de identitate false pe numele unor cetateti croati.

Au recunoscut ca si le-au procurat de la o persoana necunoscuta din Kosovo, contra sumei de 180 de euro. S-a deschis un dosar penal pentru trecerea frauduloasa a frontierei de stat si fals privind identitatea, cei doi fiind preluati de autoritatile de frontiera sarbe in baza acordului de readmisie. (Vlad Enciu)

Leave a Reply