EXPLOZIV! Scandalul de la IPJ Timis, cu schimbarea abuziva din functie a unui sef de serviciu, a ajuns in atentia ministrului Afacerilor Interne. Dispozitie la IGPR sa verifice si sa solutioneze urgent problema

Scandalul din curtea IPJ Timis, declansat de schimbarea discretionara din functie a comisarului sef Daniel Tudorescu, care a dat dovada de intelepciune si a acceptat mutarea de la sefia Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice la sefia Serviciului Ordine Publica, a ajuns in atentia Guvernului si a Ministerului Afacerilor Interne.


O petitie publica initiata de Mona Petrut (foto 2), din Deva, fiica unui fost magistrat, care a fost semnata de zeci de persoane, a fost trimisa premierului Viorica Dancila, dar si ministrului de Interne, Carmen Dan, solicitandu-se protectie pentru politistii profesionisti si onesti care sunt abuzati de sefii sprijiniti politic, ocupanti ai unor functii vremelnice la nivelul inspectoratelor de politie din tara.

“Am primit raspuns de la Ministerul Afacerilor Interne (MAI) prin care sunt informata ca a fost redirectionata catre Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR) petitia intitulata “Daniel Tudorescu, POLITISTII SI OAMENII ONESTI TE SUSTIN! NU CEDA presiunilor!”. Vom vedea cum va proceda premierul Dancila, daca va trimite Corpul de Control sa faca verificari la IJP Timis sau va pasa petitia la alta institutie”, ne-a instiintat Mona Petrut. Publicam motivatia petitionarei, absolventa de Drept, care a determinat conducerea MAI sa solicite IGPR verificarea pe teren si solutionarea situatiei tensionatre de la IPJ Timis.

“In calitate de cetatean al Romaniei, imi exercit dreptul de petitionare prevazut in disp. art.51 din Constitutia Romaniei si, in numele meu si al semnatarilor petitiei online pe care am publicat-o la acest link https://www.petitieonline.com/daniel_tudorescu_politistii_si_oamenii_onesti_te_sustin_nu_ceda_presiunilor, va rog sa decideti masurile ce se impun pentru a fi oprite abuzurile la Inspectoratul Judetean de Politie Timis.

Presiunile asupra politistilor profesionisti si onesti continua, din pacate, de aceea am considerat ca este nevoie sa reactionam si sa va informam in legatura cu un caz ce este in desfasurare la IJP Timis. In data de 13.02.2019, o petitie asemanatoare am trimis si doamnei ministru de interne, Carmen Dan, dar, intre timp, au aparut informatii noi pe care le voi mentiona in prezenta petitie.  

In seara zilei de 12.02.2019, am gasit un articol despre presiunile ce se fac asupra comisarului sef de politie Daniel Tudorescu, seful Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice (SICE) din cadrul IJP Timis. Articolul pe care l-am citit a fost publicat pe site-ul Impact Press la acest link: https://www.impactpress.ro/2019/02/12/pe-surse-inspectorul-sef-al-politiei-timis-forteaza-schimbarea-din-functie-a-sefului-sice-comisarul-sef-daniel-tudorescu-vezi-motivul/

Intre timp, am obtinut mai multe informatii si am aflat ca politistul Daniel Tudorescu a fost hartuit de mai multe ori. Am mai aflat ca presiunile inspectorului sef al IJP Timis, Alin Petecel, ar fi produs efectele pe care acesta le-a dorit, ceea ce e de neacceptat pentru cei care dorim ca abuzurile sa fie oprite in Romania.

Din comentariile postate la acel articol, oricine poate constata ca politistul Daniel Tudorescu este apreciat atat de catre colegii sai, cat si de catre cetatenii din Timisoara, in timp ce seful IJP Timis, Alin Petecel, este criticat si blamat. 

M-am hotarat sa public o petitie online si sa va trimit prezenta petitie in numele meu si sa anexez semnaturile online adunate, fiindca politistilor onesti trebuie sa le aratam sustinerea si sa incercam sa ii aparam de abuzuri. Tin sa precizez ca am primit multe mesaje private de apreciere a petitiei si, implicit, de apreciere a meritelor profesionale si a caracterului comisarului sef Daniel Tudorescu, dar multe persoane nu au curajul necesar pentru a-si arata sustinerea prin semnarea online a petitiei. Este important de avut in vedere ca politistii care fac abuzuri asupra colegilor lor, vor continua sa faca abuzuri si asupra cetatenilor, deci astfel de practici trebuie oprite.

Va rog sa constatati ca zvonurile prezentate in articole nu sunt favorabile imaginii Politiei Romane si nu este avantajos pentru nimeni ca astfel de practici abuzive sa continue.

Va rog ca, in situatia in care considerati necesar, sa dispuneti Corpului de Control al Prim-ministrului sa efectueze verificari. Ne exprimam speranta ca veti decide masurile potrivite pentru a solutiona solicitarile exprimate in aceasta petitie”, se mentioneaza in petitia initiata de Mona Petrut, la care au fost atasate articolele despre tensiunile existente la IPJ Timis si toate comentariile la articolele postate pe Impact Press. (G.I.)

9 thoughts on “EXPLOZIV! Scandalul de la IPJ Timis, cu schimbarea abuziva din functie a unui sef de serviciu, a ajuns in atentia ministrului Afacerilor Interne. Dispozitie la IGPR sa verifice si sa solutioneze urgent problema

  1. Rusine PSD. La service-ul auto unde lucrez dacă voi schimba responsabilul de la vopsitorie cu cel de la mecanica sigur în maxim 1 luna de zile dau faliment și voi avea de plătit ute de mii de lei despăgubiri! Sunt curios în ce condiții a ajuns sef petecel atâta timp cât face asemenea greșeli, sau asta e un plan bine stabilit de a distruge politia economica? Din zvonuri am aflat ca mana dreapta a lui Petecel, un fost ospătar Dl. Draguta invita direct sau indirect oamenii de afaceri din oraș la întâlniri…

  2. Mai nene, n-are PSD -ul nici-o treaba. Matale n-ai cum sa intelegi pentru faptul ca nu ai viziune…. Daca te gandesti mai bine, responsabilul de la vopsitorie s-ar putea sa-ti vopseasca fatada atelierului si astfel sa devina mai atractiva pentru client, iar cel de la mecanica , sa-ti repare tot ce tine de specilitatea sa (usi, balamale etc, inclusiv statia de vopsire) astfel incat sa-ti creasca randamentul in functionare a utilajului. Munca efectiva oricum nu o face responsabilul, ci salahorii.
    Asa ca te invit pe la noi la ipj cand se mai fac cursuri de management, poate ca ti-o fi util….
    Hai te pup !

  3. Cum sa inlocuiesti un om care toata cariera a lucrat doar pe economic si sa pui unul care nu stie sa bata nici ,,Z-tul ,, pe casa de marcat.Ofiterii specialisti de acolo o sa rada de el cand va semna ca primarul! Singura vina este ca nu este in gasca lor! Vai si amar! Norocul gastii este ca cei de la economic duc mult!

  4. Mai Mono ( iti spun pe nume ca esti mai mica decat mine), m-am prins ce vrei sa faci : esti avocata si vrei sa auda lumea de tine, eventual sa ajungi ca cea care-l apara pe Cioaca. Pai n-ai inteles ca Daniel si-a dat acordul scris pentru mutare ? Motivele n-au nici-o importanta. Ce crezi ca ar putea stabili Corpul de Control ? Eventual ca nu a fost in deplinatatea facultatilor mintale cand si-a dat acordul scris.
    Daca citesti atenta comentariile, o sa vezi ca lumea afirma ca ” zambeste si intinde mana tuturor” si nu ca rezolva cauze complexe economice. Chestia cu coordonatul subordonatilor , e relativa. Ofiterii de la SICE afirma in permanenta ca nu e treaba sefilor din politie sa-i coordoneze, ci a procurorilor de caz. Cu politia n-au treaba decat in ziua de salariu. Desi nu am fost un priceput in ale economicului, candva si eu i-am coordonat pe astia si treaba a mers….la fel de prost. Deci sunt avizat sa-mi dau cu parerea.
    Cere institutiei sa-ti comunice macar numeric, cazurile rezolvate de Daniel in anii trecuti sau si mai concludent, contacteaza victime de infractiuni economice, sa-ti povesteasca cum li s-a rezolvat problema…. Daniel era bun la SICE ca nu-i intreba nimic si treaba mergea….cu ajutorul divinitatii. Doamne Ajuta!
    Si agentii economici sunt multumiti cu el, ca nu-i deranjeaza prea des…
    Si de ce n-ar putea sa conduca Serviciul de Ordine Publica cand seful lui nemijlocit – actual, a fost toata viata lui neoperativ si de infractori a auzit doar prin filme sau ziare, iar de curand a promovat examenul cu nota maxima.
    Asculta ce-ti spun, ca esti pe dinafara… Ia-ti o audienta la Carlanu (care stie mai multe ) si o sa afli tot ce vrei. Iar daca iti doresti faima, ia-i clienti pe nea Florin sau pe nea Sorin, de la aceiasi firma. Cica au ceva malai pe ei. Vai si amar ! Hai te pup, pa, pa,pa !

  5. Măi, Nea Gica, eu o să-ti vorbesc cu “TU” fiindca nu ai TU de unde sa stii varsta mea si, oricum, daca ai fi educat, criteriul varstei NU e suficient pentru a-ti permite sa abordezi un om necunoscut, asa cum ai facut-o.
    Din concluziile la care ai ajuns, observ ca te crezi mai destept si mai perspicace decat esti, ceea ce te dezavantajeaza, fiindca oamenii cu adevarat destepti isi dau seama cat te ajuta creierul.
    Eu am tot facut si o sa mai fac alte demersuri total dezinteresata din punct de vedere personal, lumea a auzit si până acum despre mine, deci nu aveam nevoie de acest demers ca sa ma fac cunoscuta si sa apăr pe cineva, mai ales ca nu aveam de unde sa stiu ce amploare o sa aiba acest demers al meu.
    In plus, demersul meu NU este exclusiv in favoarea lui Tudorescu sau al altcuiva, dar unele persoane, care v-ati urmarit si vă urmariti DOAR interesele voastre personale, NU sunteti capabile sa pricepeti ca mai exista persoane in tara asta care actioneaza pentru interese generale, NU doar personale.
    A fost foarte simplu sa constat cum va acuzati reciproc pe aici, cum va balacariti, dar mai am si alte informatii despre care trebuie SA SE AFLE PUBLIC SI SA FIE OPRITE NEREGULILE SI PROMOVAREA PE FUNCTII A INCOMPETENTILOR SI LASILOR.
    Un detaliu ce nu iti sustine teoria privind semnarea mutarii, raportată la demersul meu: cand eu am scris si am trimis petitia, rocada pe functii NU era facuta.
    Nea Gica, TU vrei sa lasi impresia ca esti smecher si cunosti management, dar oricare om de buna-credinta si instruit iti poate observa caracterul, care ti-au fost si care iti sunt intentiile.
    Asa ca POTI CONTINUA IN ACELASI STIL, ca sa se lamureasca toti cei care iti citesc comentariile.
    Eu nu “iau” nicio audienta, niciunde, nu am nevoie de asa ceva, fiindca sunt altii platiti din bani publici ca sa descopere neregulile de la IJP TM, asa ca, NU AM NEVOIE DE SFATURILE TALE. De clienti, la fel, NU AM NEVOIE, chiar daca tu ai ajuns la alta concluzie cu creieru tau imbuibat cu rautati.
    Alta precizare: SĂ PUPI PE CINE ITI PERMITE, NU PE MINE!
    Vai si amar de capul tau!!!

  6. În politie exista niște reguli, ordine, Dispoziții, legi.. Etc, după care trebuie sa funcționeze. Nu exista doar ordinele lui Petecel numit în funcție pe criterii numai de el cunoscute! În fond vorbim de o funcție publica plătită din bani publici, meritam un minim de explicații în momentul în care observam ca derapează doar ptr a satisface interesele partidului care l-a promovat nemeritat pe funcție, are salar de zeci de mii de lei și are comportament de sultan. A uitat probabil olteanul ca in Banat sau Ardeal nu toleram asemenea derapaje din partea unor lideri. Cum poți sa acorzi salar de excelenta unor oameni care nu au contact și nu au constatat în viata lor măcar o infractiune

  7. Draga mea, sa sti ca pe fond eu te apreciez ca ai luat problema in mana, insa marea mea nedumerire este ca nu ai luat-o de la cap. Ma refer la faptul ca ai inceput cu Daniel, cand treburi din acestea sant semnalate de 29 de ani incoace. Cred ca daca insisti pe linia aceasta, o sa ajungi o mare avocata, in sensul in care te dovedesti a fi mama Omida a baroului HD, intrucat chiar tu afirmi ca ai scris petitia inainte ca rocada sa se intample….
    Chiar de par mitocan, prost, taran,etc. sa sti ca intotdeauna mi-au placut oltencele active , motiv pentru care te sustin in demersul tau.
    Eu nu prea ma stiu cu retelele sociale asa ca daca imi dai faxul tau, iti mai trimit cate ceva de o sa te crucesti….
    Nu te mai pup ca vad ca nu-ti place. Hai pa si mult succes in demersul promovat.
    P.S. Daca iese ceva cu corpul de control, te scot la o savarina. Platesc eu. Doamne ajuta !

  8. @Nea Gica, Asta îmi place “a promovat cu nota maxima” ! Oare când se va sesiza DNA și va monitoriza/cerceta modul în care se desfasoara concursurile pentru post de conducere?

Leave a Reply