FAKE-TERORISM! Autorul amenintarii cu bomba de la Romania TV a recunoscut ca mesajul sau n-a fost decat o riposta la “rafalele” de fake-news-uri ale postului. “Voiam sa-i avertizez ca nu e bine sa se denatureze adevarul”, a declarat fostul jurnalist timisorean Ioan Alexandru Tatar

Revoltat ca Romania TV denatureaza adevarul in legatura cu audierea procurorului Laura Codruta Kovesi la Parchetul General, fostul jurnalist timisorean Ioan Alexandru Tatar si-a pierdut cumpatul online si a transmis, degraba, un email in redactia postului de televiziune patronat de fugarul Sebastian Ghita.


“Veti sari in aer!” i-a anuntat jurnalistul pensionar pe angajatii Romania TV care erau de serviciu, vineri seara, insa amenintarea sa nu l-a clintit din studioul cu transmisiune live nici macar pe ditamai ministrul Apararii, Gabriel Les, semn ca furia virtuala nu prea a panicat pe nimeni.

Totusi, in conditiile in care explozia presupune existenta vreunei bombe, altfel cum sa sari in aer?, mesajul a fost reclamat la 112 si, in cel mai scurt timp, la Romania TV si-au facut aparitia trupele antitero, iar SRI-ul, chiar si cu bugetul diminuat, a inceput sa scaneze internetul pentru a-l prinde pe agresor.

Ioan Alexandru Tatar a fost ridicat de acasa, de langa Timisoara, putin inainte de miezul noptii si a fost dus la audieri. Cateva ore a explicat anchetatorilor ca nu s-a referit la vreo bomba sau la pregatirea unui atentat, ci, pur si simplu, nu a mai reusit sa-si controleze emotiile in fata neadevarurilor cu care era bombardat de acest post de televiziune.

Aceasta marturisire i-a convins pe anchetatori ca nu au de a face cu un terorist sub acoperire de fost jurnalist, astfel ca nu au luat nicio masura preventiva, ci au decis sa-l trimita acasa. Totusi, amenintarea ramane o fapta penala, chiar si cand este recunoscuta, astfel ca Ioan Alexandru Tatar s-a ales cu un dosar penal si risca pana la un an de inchisoare sau amenda.

Din fericire, fapta sa nu a fost raportata la Legea 535/2004 privind prevenirea si combaterea terorismului, care ar fi expandat pericolul social al infractiunii de amenintare, cu consecinta majorarii pedepsei pana la 3 ani de inchisoare.

“Iesirea mea prin acest e-mail se datoreaza loviturilor primite de-a lungul anilor. Regret ca inclusiv de la locul meu de munca, de la Radio Timisoara, au fost voci care m-au denigrat. N-am folosit niciunde in acel e-mail numele personal, ca eu ii amenint pe cei de la Romania TV si nu am folosit un termen referitor la un posibil atentat. Voiam sa-i avertizez ca nu e bine sa se denatureze adevarul. Imi pare foarte rau de problemele pe care le-am pricinuit unor oameni si pentru faptul ca am deranjat anumite institutii”, a declarat Ioan Alexandru Tatar, chiar la Romania TV. (G.I.)

One thought on “FAKE-TERORISM! Autorul amenintarii cu bomba de la Romania TV a recunoscut ca mesajul sau n-a fost decat o riposta la “rafalele” de fake-news-uri ale postului. “Voiam sa-i avertizez ca nu e bine sa se denatureze adevarul”, a declarat fostul jurnalist timisorean Ioan Alexandru Tatar

  1. @ GI…din articolul tau inteleg ca regreti ca bugetul sri a fost diminuat…se resimte asta si la “colaboratori”?

Leave a Reply