SOCANT! Fost jurnalist de la Radio Timisoara, ridicat de trupele antitero la scurt timp dupa ce a amenintat Romania TV cu plasarea unei bombe

Fostul jurnalist de la Radio Timisoara, Ioan Alexandru Tatar, a fost ridicat de trupele antitero, vineri seara, de la locuinta sa din apropierea Timisoarei, si a fost dus la audieri la IPJ Timis, fiind considerat principalul suspect intr-un dosar de amenintare cu bomba.


Membrii redactiei Romania TV au primit, in seara de vineri, un email de amenintare in care scria „Veti sari in aer!”, a informat Ovidiu Marincea, purtatorul de cuvant al SRI. In acel moment, in platoul televiziunii era chiar ministrul Apararii, Gabriel Les, motiv pentru care s-a declansat alarma de grad zero.

La sediul televiziunii s-au deplasat, urgent, doua echipaje de la Brigada Antitero si mai multi politisti, pentru efectuarea procedurilor standard de verificare, care prevedea si evacuarea cladirii. Nu s-a mai ajuns la acest nivel al procedurilor, intrucat autorul email-ului a fost identificat, la scurt timp, de catre SRI, iar trupele antitero au fost indrumate la adresa exacta, de unde a fost ridicat Ioan Alexandru Tatar.

”Nu stiu absolut nimic. Sunt nemultumirile mele, am scris pe Facebook. Nu am trimis niciun e-mail. Nu puteau sa ma cheme la politie luni, la ora cutare, trebuie sa ma ia seara vineri, din asternut, ca dormeam, eram in pat deja”, a declarat jurnalistul in momentul retinerii.

El a fost dus la audieri si risca sa fie retinut pentru 24 de ore. Ioan Alexandru Tatar, 70 de ani, este fost jurnalist sportiv si, o vreme, a detinut functia de lider de sindicat la Radio Timisoara. In ultimii ani, el a facut o emisiune sportiva la un post de televiziune. Absolvent al facultatii de ziaristica din cadrul Academiei “Stefan Gheorghiu”, Tatar a fost peste 25 de ani angajat al Radio Timisoara. (Vlad Enciu)

Leave a Reply