ATENTIE! Un sofer a fost amendat si a ramas fara permis, dupa ce politistii de la Rutiera au vazut o fotografie postata pe Facebook

Soferul unui autocar care a efectuat o depasire pe linie continua, pe soseaua de centura a Aradului, a fost identificat si sanctionat de Politie in baza unei fotografii de pe Facebook!


In fotografia postata pe reteaua de socializare de un sofer nemultumit, care circula in coloana, se vede clar momentul in care autocarul a depasit in curba, pe linie continua.

Potrivit Codului Rutier in vigoare, depasirea pe linie continua reprezinta contraventie si se sanctioneaza cu suspendarea permisului de conducere timp de 30 de zile si 4-5 puncte de amenda, ceea ce inseamna intre 580 si 725 de lei.

Sunt rare cazurile in care soferii contravenienti sunt pedepsiti pe baza fotografiilor sau filmelor postate pe retelele de socializare, dar iata ca acestea exista, asa ca aveti un motiv in plus sa conduceti cu atentie, respectand legea si pe ceilalti colegi de trafic.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Arad, Lorena Radu, a declarat ca fotografia fusese postata pe un grup de pe Facebook, in aceasta fiind “surprinsa o abatere de la regimul circulatiei rutiere, de natura sa puna in pericol siguranta celorlalti participanti la trafic”.

In fotografie se observa cum un autocar care se deplasa pe centura Nord-Vest a Aradului, intr-o curba la stanga si pe linie continua, a intrat in depasirea unei coloane de autoturisme. Drept urmare, politistii Biroului Rutier s-au autosesizat, reusind la scurt timp identificarea respectivului conducatorul auto.

In cazul soferului de autocar, a fost dispusa suspendarea exercitarii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioada de 30 de zile, el primind si o amenda de 580 de lei. (V.E.)

 

Leave a Reply