Schimbare de sefi la BCCO Timisoara! Comisarul sef Mugur Poinar a fost trimis inapoi, la Oradea, iar in locul sau a fost avansat comisarul sef Cosmin Popovici, sef la SCCO Arad de aproape 14 ani

Dupa un mandat de aproape trei ani la conducerea Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate (BCCO) Timisoara, rastimp in care a dat o puternica lovitura retelelor de cultivatori si traficanti de canabis din vestul tarii, comisarul sef Mugur Laviniu Poinar (foto 2) a fost trimis, inapoi, la Oradea.


In locul sau nu a revenit comisarul sef Stefan Negrila, care fusese transferat tocmai la sefia BCCO Cluj, ci a fost avansat pe linie de serviciu un ofiter din Arad.

Este vorba despre comisarul sef Cosmin Popovici (foto 1), care, incepand cu data de 20 februarie 2019, pana la scoaterea postului la concurs, a fost imputernicit sa preia functia de sef al Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate (BCCO) Timisoara.

Ofiterul care va coordona, alaturi de procurorii DIICOT, lupta impotriva criminalitatii organizate din vestul tarii este licentiat in Drept, are un curs de securitate si buna guvernare absolvit la Colegiul National de Aparare, iar din 2005 si pana in prezent s-a aflat la conducerea Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Arad.

In anul 2017, ofiterul a primit Diploma de Onoare pentru sprijinul acordat in desfasurarea activitatilor de prevenire a traficului de persoane din Romania, Portugalia si Italia, in cadrul unui proiect cu finantare europeana.

Cu siguranta, inainte de a porni la lupta, Cosmin Popovici va evalua efectivul de politisti din subordine, urmand sa decida in ce mod va colabora cu comisarul sef Molin Lucian Valentin, ofiter cercetat pentru furt, dupa ce, in data de 1 martie 2018, cand se intorcea de la un concurs de promovare la DIICOT, a sustras o bratara de la punctul de control antitero de pe Aeroportul “Henri Coanda” din Bucuresti.

Sa mai amintim ca, in perioada in care a stat la Timisoara, comisarul sef Mugur Laviniu Poinar a trecut printr-un incident care i-a pus viata in pericol. In mai 2017, in timp ce se afla cu prietenii la cina, pe o terasa din vecinatatea stadionului, seful BCCO Timisoara a fost atacat cu un ciob de sticla de catre omul de afaceri Vasile Sas,care i-a provocat taieturi profunde la nivelul fetei si a gatului. Dosarul violentei se pare ca s-a inchis, prin retragerea plangerii, dupa ce politistul si-a iertat agresorul. (G.I.)

Leave a Reply