ALERTA! Situatie fara precedent in justitia banateana! Parchetul de pe langa Tribunalul Timis isi suspenda activitatea timp de o saptamana, ca forma de protest fata de ordonanta politizarii justitiei

Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Timis se alatura actiunilor de protest declansate de magistratii din toata tara, dupa adoptarea ordonantei de urgenta a ministrului Tudorel Toader prin care justitia este subordonata factorilor politici, astfel ca au anuntat ca-si suspenda activitatea cu publicul.


“In data de 22.02.2019, la sediul Parchetului de pe langa Tribunalul Timis s-a intrunit Adunarea Generala a Procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Timis, care a votat in unanimitate sustinerea punctelor de vedere exprimate public de catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Justitie si Casatie si de catre Sectia de procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii cu privire la modificarile legislative intervenite prin adoptarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 7/2019.

De asemenea, in cadrul Adunarii Generale s-a decis suspendarea activitatii cu publicul a Parchetului de pe langa Tribunalul Timis in perioada 25 februarie – 01martie 2019 ca forma de protest fata de modificarile legislative intervenite”, ne-a transmis prim-procurorul Mihaela Pop.

Pana la aceasta ora, actiuni de protest similare, ce vizeaza incetarea temporara a activitatii pe o anumita perioada de timp, au anuntat unitatile de parchet din Pitesti, Brasov, Sibiu, Constanta, Oradea, Bucuresti, dar si Tribunalul Cluj.

Leave a Reply