Trend ascendent pentru PMP! Traian Basescu, pe primul loc in clasamentul politicienilor care ar reprezenta Romania cel mai bine in Parlamentul European

Cel mai nou sondaj privind alegerile europarlamentare confirma revenirea spectaculoasa a lui Traian Basescu in gratiile electoratului, presedintele de onoare al PMP fiind considerat omul politic care ar reprezenta cel mai bine Romania in Parlamentul European.


Fostul presedinte este urmat de liderul PLUS, Dacian Ciolos, cu putin peste 12%, iar comisarul european Corina Cretu, recent trecuta de la PSD la ProRomania, se afla pe locul al treilea cu mai bine de 11 procente.

In cazul celor de la PSD, Ecaterina Andronescu conduce topul pentru europarlamentare, cu aproape 8 procente in sondaje. Ministrul Educatiei este urmat de catre Rovana Plumb, cu mai putin de 5% si de reprezentanta ALDE la Bruxelles, Norica Nicolai, cu aproape 4 procente.

La polul opus se afla presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, cu putin peste 1%. Increderea romanilor nu este mai mare in Klaus Iohannis, daca seful statului ar candida la europarlamentare. Iohannis are in sondaje doar 1,1%, insa liderul PRO Romania, Victor Ponta, este preferat de doar 1% dintre romani pentru o eventuala candidatura la ocuparea unui scaun de europarlamentar.

Sondajul BCS a fost realizat in perioada 9-16 februarie 2019 pe un esantion national de 1.106 persoane cu o eroare statistica de +/-3%. Interviurile au fost realizate in 116 localitati urbane si rurale din toate judetele tarii. (Mara Ion)

Leave a Reply