ULTIMA ORA! Vot castigator pentru Laura Codruta Kovesi si in Comisia LIBE a Parlamentului European! Maria Grapini, lobby aprig impotriva candidatului din Romania, Opozitia acuzand-o de tradare

Membrii Comisiei LIBE din Parlamentul European au votat, miercuri dimineata, candidatul pentru functia de procuror-sef al Parchetului European.


Dupa ce Laura Codruta Kovesi a obtinut, marti seara, cele mai multe voturi in Comisia CONT, fosta sefa a DNA a reusit sa-i convinga si pe membrii Comisiei de libertati civile, justitie si afaceri interne (LIBE) sa o sustina pentru functia de procuror sef al Parchetului European.

Astfel, Laura Codruta Kovesi a primit, miercuri, 26 de voturi, in timp ce reprezentantul Frantei, Jean-François Bohnert, a primit 22 de voturi, iar candidatul Germaniei, Andres Ritter, un singur vot.

Succesul procurorului din Romania este cu atat mai important, cu cat europarlamentarii PSD Emilian Pavel, Claudia Tapardel, Ciprian Tanescu si Razvan Popa, dar si Maria Grapini (foto 2), au facut un lobby aprig pentru ca Laura Kovesi sa nu fie votata.

Succesul din cele doua comisii confirma faptul ca, in acest moment, Kovesi este candidatul sustinut de PE pentru functia de procuror sef european. Castigatorul final este numit de comun acord de Parlamentul European si Consiliul UE. In cazul in care clasamentul rezultat in urma audierilor din comisiile parlamentare va fi diferit de votul final din COREPER, va urma o negociere intre PE si Consiliu, in urma careia se va lua decizia finala.

Imediat dupa aflarea rezultatelor, europarlamentarul Maria Grapini, care a facut eforturi disperate pentru a o discredita pe Kovesi, chiar in timpul audierilor din Comisia CONT, a spus ca “nu este un vot foarte castigator”, in timp ce reprezentantii PSD, care ar fi facut orice pentru blocarea drumul fostei sefe a DNA catre varful Parchetului European, s-au rezumat sa declare doar ca “este vorba despre un vot politic”.

Evenimentul, se pare, ca a fost urmarit de Augustin Lazar si Klaus Iohannis, prezenti la bilantul Ministerului Public. Imediat dupa rezultatul votului din Comisia LIBE, Augustin Lazar a fost surprins cu zambetul pe buze, aratandu-i telefonul lui Klaus Iohannis.

De asemenea, seful interimar al DNA, Calin Nistor a declarat la iesirea de la bilantul Ministerului Public, “o felicit si mai multe nu am de comentat”.

In schimb, liderul opozitiei, Ludovic Orban, a fost mult mai transant, precizand ca politicienii romani care nu o sustin pe Laura Codruta Kovesi se fac vinovati de tradare. “Voturile din cele doua comisii au aratat ca cel mai bun candidat e cel roman. Orice roman, indiferent ca reprezinta  PSD – ALDE, trebuie sa o sustina pe Kovesi. Daca nu vor sprijini candidatul roman, se vor face vinovati de tradare. PSD trebuie sa se trezeasca. Nu mai pot calca in picioare interesele Romaniei”, a declarat Ludovic Orban. (G.I.)

One thought on “ULTIMA ORA! Vot castigator pentru Laura Codruta Kovesi si in Comisia LIBE a Parlamentului European! Maria Grapini, lobby aprig impotriva candidatului din Romania, Opozitia acuzand-o de tradare

  1. După ce este o anagramata mai e si jigodie umană această europarlamentara Maria Grapini!!!! Chiar asa de jalnică calitate umană poate să aibă?

Leave a Reply