VIDEO! O tanara farmacista din Timisoara a alergat, astazi, la celebrul Tokyo Marathon 2019. “42 de km sustinuta de cei mai puri si frumosi oameni de pe pamant”, a exclamat tanara la finalul cursei

O tanara farmacista din Timisoara a reusit, astazi, o performanta rarisima pentru cv-ul unui sportiv amator, care a fost obtinuta tocmai in celalalt capat al lumii, in Japonia.


Veronica Gavrea, 34 de ani, s-a aflat la startul unuia dintre cele mai galonate competitii rezervate atletilor din intreaga lume, maratonul de la Tokyo, care face parte din World Marathon Majors, si in ciuda conditiilor meteorologice extrem de vitrege nu a renuntat la alergare, nu a abandonat, ci a reusit sa parcurga intregul traseu de 42,19 kilometri din Tokyo si sa ajunga la finish.

“42 de km sustinuta de cei mai puri si frumosi oameni de pe pamant, care m-au facut sa alerg cu zambetul pe buze si sa nu simt ploaia și vantul, deloc!”, a exclamat Veronica Gavrea la finalul cursei, dupa ce, intr-un text de tip avanpremiera a intrecerii, a dat de inteles ca este una dintre cele mai dure concursuri la care a participat pana acum.

“Ploaie marunta, vant, 5 grade, diferența de fus orar de 7 ore, cam asa va arata alergarea mea de la capatul lumii. Linia de finish nu va fi nicicand mai scumpa”.

De remarcat ca la evenimentul atletic din capitala Japoniei, care, de-a lungul traseului, a fost urmarit de aproape 120.000 de spectatori, au concurat nu mai putin de 38.000 de alergatori din intreaga lume, cel mai mare numar de participanti din istoria de 15 ani a Tokyo Marathon.

Startul a fost dat la ora 9,10 de guvernatorul capitalei nipone, Yuriko Koike, care a tras cu pistolul in fata cladirii Guvernului Metropolitan din Tokyo, moment in care afara erau doar 5,7 grade Celsius si ploua marunt.

In ciuda acestei temperaturi scazute, atletii din Etiopia n-au simtit nici frigul, nici oboseala, castigand atat la masculin, prin Legase Birhanui (2 ore, 4 minute, 48 de secunde), cat si la feminin, prin Ruti Aga (2 ore, 20 de minute, 40 de secunde).

In timp ce conditiile reci si umede au fost un adevarat dusman pentru multi dintre alergatorii de elita, Legese a reusit o performanța convingatoare, realizand al doilea cel mai bun timp din istoria evenimentului, dupa recordul de 2:03:58 inregistrat de Wilson Kipsang in 2017.

“Vremea a fost dura si a afectat putin rezultatul. Au existat multe dificultati, ca frigul si briza, dar daca vremea s-ar fi indreptat, sunt convins ca as fi putut sa alerg sub 2:04″, a declarat Legese, la finalul cursei, cu ajutorul unui interpret”, au notat jurnalistii de la The Japantimes.

Deocamdata nu cunoastem timpul scos de simpatica atleta din Timisoara si locul ocupat in clasamentul final, insa pentru sportivii amatori inscrisi la asemenea concursuri, o performanta deosebita poate fi catalogata insasi terminarea cursei.

De altfel, o performanta poate fi considerata si prezenta la start, in conditiile in care, in data de 31 august 2018, cand s-au terminat inscrierile la concurs, nu mai putin de 331.211 persoane din intreaga lume si-au exprimat dorinta de a veni sa alerge la Tokyo.

Departajarea s-a facut in functie de suma donata pentru cauzele umanitare, nu mai putin de 12.800 de yeni, adica putin peste 100 de euro, sau in urma tragerilor la sorti.

Sa mai spunem ca Veronica Gavrea se antreneaza din greu pentru marile competitii mondiale de maraton la care participa, anul trecut a alergat chiar si la maratonul de la Berlin, este nepoata unui fost ofiter de la UM 0962 Timisoara (fosta “doi si un sfert”) si detine o cofetarie in Piata Balcescu. (Carla Radulescu)

Leave a Reply