Procurorii din Alba Iulia si-au suspendat activitatea cu publicul, in timp ce procurorii din Craiova au fost amenintati de sefi ca nu li se platesc salariile daca vor adopta vreo actiune de protest

Adunarea Generala a procurorilor de la Parchetul de pe langa Judecatoria Alba Iulia a decis, astazi, suspendarea activitatii cu publicul, incepand de marti, 5 martie, si pana in data de 8 martie, intre orele 8-11, cu exceptia cauzelor urgente, in semn de protest fata de adoptarea OUG 7/2019.


Acest gen de protest nu poate fi interpretat ca o greva, a declarat purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Judecatoria Alba Iulia, procurorul Adrian Cabulea.

”La noi nu este aplicabila nici o discutie de genul acesta, pentru ca noi nu ne intrerupem activitatea, noi lucram in dosare. Doar ca se va reduce activitatea cu publicul, iar aceasta activitate… noi hotaram care este intervalul orar in care o facem. Nu poate fi interpretata ca o greva”, a declarat Adrian Cabulea.

Aceasta precizare vine in contextul in care, joia trecuta, in cadrul Adunarii Generale a procurorilor de la Parchetul de pe langa tribunalul Dolj, prim-procurorul Marin Rogoveanu i-a amenintat pe procurorii care au cerut suspendarea activitatii, in semn de protest fata de OUG 7/2019, ca daca vor initia o asemenea actiune de protest nu le vor mai fi platite salariile. (V.E.)

Leave a Reply