Protestele procurorilor din Timisoara se radicalizeaza! Activitatea cu publicul ramane suspendata inca o saptamana, iar magistratii vor purta banderole albe pe brat

In timp ce la Craiova si Constanta au aparut primii spargatori ai protestelor magistratilor, sefi de parchete sau de instante de judecata care-si ameninta colegii pentru a-i opri sa protesteze, la Timisoara lucrurile stau exact invers.


Protestele procurorilor devenin tot mai radicale, mai cu seama ca, astazi, Guvernul a adoptat ordonanta prin care s-a dorit “repararea” buclucasei OUG 7/2019, in ciuda avizului negativ primit de la CSM.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara, semnat de prim-procurorul Claudia-Irina Chivu, activitatea cu publicul ramane suspendata inca o saptamana, iar procurorii vor purta banderola alba pe brat.

“Adunarea Generala a Procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara a adoptat hotararea nr. 5/04.03.2019, cu majoritate de voturi, colectivul de procurori stabilind – cu privire la modificarile legislative intervenite prin OUG 7/2019 – ca se impune abrogarea in integralitate a acestui act normativ.

Totodata, la nivelul Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara, colectivul de procurori prezenti, cu majoritate de voturi, au hotarat continuarea protestului magistratilor pana la data de 11.03.2019, respectiv suspendarea activitatii Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara, cu exceptia cauzelor urgente si purtarea de banderole albe”, se mentioneaza in comunicatul primit la redactie. (G.I.)

Leave a Reply