Un fost primar din Timis aflat la inchisoare, trimis in judecata intr-un nou dosar! Procurorii DNA il acuza ca a platit zeci de facturi fictive

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Timisoara au dispus trimiterea in judecata, in stare de detinere, a inculpatului Baran Aurica, la data faptei primar al comunei Tormac, judetul Timis, pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, in forma continuata.


In rechizitoriul intocmit in cursul lunii februarie, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

In perioada 2008-2012, inculpatul Baran Aurica, in calitatea mentionata mai sus, in indeplinirea atributiunilor de serviciu si cu incalcarea prevederilor legale, a efectuat in mod nelegal plati constand in achitarea unor facturi emise de diverse societati comerciale, in care se atestau, in mod nereal, executarea unor lucrari sau livrarea unor bunuri contractate. Prin aceste demersuri a fost creat primariei comunei Tormac un prejudiciu total de 1.527.757 lei. 

Principala modalitate de cauzare a acestui prejudiciu a constat in incheierea de contracte de achizitie publica cu societati comerciale detinute sau controlate de persoane din anturajul inculpatului Baran Aurica sau chiar de acesta, prin intermediul unor membri de familie.

Primaria Comunei Tormac s-a constituit parte civila in cauza cu suma de 1.610.757 lei, solicitand actualizarea acestei sume cu dobanzi si penalitati legale aferente, pana la recuperarea integrala a sumei.

Dosarul a fost trimis spre competenta solutionare Tribunalului Timis.

Reamintim ca Baran Aurica, fostul primar al comunei timisene Tormac, ispaseste o pedepasa de 7 ani de inchisoare primita intr-un dosar de coruptie, pentru savarsirea mai multor infractiuni, printre care tentativa de inselaciune, fals intelectual, instigare la fals intelectual, complicitate la fals in inscrisuri oficiale, complicitate la folosirea cu rea credinta de documente ori declaratii false.

In acelasi dosar a fost condamnata si fiica sa, la 3 ani de inchisoare. Dupa prima condamnare, cei doi au incercat sa fuga din tara, dar au fost prinsi la frontiera. (V.E.)

Leave a Reply