PE SURSE! Laura Codruta Kovesi ar putea fi pusa sub control judiciar, masura preventiva ce i-ar bloca deplasarile la Bruxelles

Inamicul public nr. 1 al politicienilor penali din PSD si Alde, procurorul Laura Codruta Kovesi, a ajuns, joi, la sediul Sectiei de investigare a infractiunilor din Justitie (SIIJ), pentru a fi audiata in dosarul deschis in baza unei sesizari venite din partea fugarului Sebastian Ghita.


Fosta sefa a DNA este acuzata de abuz in serviciu, luare de mita si marturie mincinoasa in legatura cu extradarea din Indonezia si aducerea in tara a teparului Nicolae Popa, mana dreapta a mogulului Sorin Ovidiu Vantu, care, in 2002, fugise din tara cu o parte din banii pagubitilor de la FNI.

Prejudiciul retinut de procurori in seama lui Nicolae Popa, care ulterior a primit 15 ani de inchisoare, nu mai putin de 50 de miliarde de lei vechi. Sebastian Ghita a sustinut in denuntul sau ca, in 2011, ar fi contribuit cu aproape 270.000 de lei la aducerea in tara a infractorului refugiat la Jakarta, la cererea expresa a procurorului general de atunci, Laura Codruta Kovesi, aratand niste facturi achitate catre compania aviatica Tiriac Air.

Lucrurile au devenit si mai complicate, dupa ce Ministerul Afacerilor Interne a sarit si a prezentat documente din care rezulta ca, de fapt, acest transport a fost platit, oficial, de la bugetul statului.

Revenind la Laura Codruta Kovesi, trebuie sa spunem ca audierea sa a fost programata, ca o simpla coincidenta, exact in ziua in care, in Parlamentul European, urma sa se stabileasca echipa de negociere cu Consiliul UE pentru desemnarea viitorului procuror-sef european.

Surse din apropierea anchetei, citate de Capital, au lansat zvonul ca, dupa audierea de astazi, Laura Codruta Kovesi va fi plasata sub control judiciar, masura procedurala care nu i-ar mai permite sa mai faca drumuri la Bruxelles. Urmeaza sa vedem daca aceasta premonitie se confirma… (G.I.)

 

Leave a Reply