Salile de judecata ale instantelor din Timisoara vor fi dotate cu Biblii noi! Ministerul Justitiei a acceptat oferta Patriarhiei Romane

Toate salile de judecata din Palatul Dicasterial Timisoara, dar si ale celorlalte instante din tara, vor fi dotate cu Biblii noi.


Anuntul a fost facut de ministrul Justitiei, Tudorel Toader, care a comunicat faptul ca Patriarhia Romana ofera, cu titlu gratuit, cate un exemplar din “Biblia – editia omagiala 100 de ani de la Marea Unire” pentru fiecare sala de judecata din tara! Iata comunicatul:

“La data de 26 Februarie 2019, Patriarhia Romana s-a adresat Ministerului Justitiei, facand cunoscuta intentia de a oferi gratuit fiecarei instante de judecata din Romania (in functie de numarul salilor de judecata) exemplare din Biblia – editia omagiala 100 de ani de la Marea Unire, necesare depunerii juramantului in cadrul actului de justitie.

Data fiind importanta pe care practica depunerii juramantului o are in materie procedurala (civila si penala), tinand cont de reglementarea legala in codurile de procedura a existentei in salile de judecata a Bibliei (Sfintei Scripturi) si avand in vedere faptul ca anumite exemplare ale Bibliei care se gasesc, in prezent, in salile de judecata ale instantelor sunt deteriorate, Ministerul Justitiei a apreciat si sprijina demersul Patriarhiei Romane.

Exemplarele vor fi transmise in perioada urmatoare catre fiecare instanta de judecata, cu proces verbal de predare-primire, prin intermediul Serviciului distributie al Tipografiei Cartilor Bisericesti a Patriarhiei Romane”. (V.E.)

Leave a Reply