EXPLOZIV! Presedintele Ligii Arabilor Sirieni din Timisoara, acuzat de dare de mita! Ghazal Hamwi Wadah a fost denuntat la DGA ca a oferit bani unui agent de politie pentru a nu fi amendat

Un afacerist de origine siriana din Timisoara, care detine mai multe magazine de bijuterii, inclusiv in centrul comercial Galleria 1, a ajuns in vizorul ofiterilor de la DGA Timis, dupa ce a fost denuntat ca, joia trecuta, 7 martie, a oferit mita unui agent de politie pentru a nu fi amendat.


Acesta a fost oprit pe o sosea de la periferia orasului pentru un control de rutina, iar in momentul verificarii actelor, oamenii legii au constatat ca arabul avea ITP-ul expirat la masina cu care circula. In loc sa-i ridice talonul si placutele de inmatriculare, politistul a cedat rugamintilor soferului prins in neregula si a acceptat primirea a 100 de euro pentru a nu-si indeplini sarcinile de serviciu.

Colegul de echipaj al politistului corupt a anuntat DGA-ul, iar operatiunea fulger declansata de subalternii comisarului sef Mihaela Scornea a dus la constatarea in teren a actului de coruptie. Ghazal Hamwi Wadah a fost citat, a doua zi, la Parchetul de pe langa Tribunalul Timis pentru a fi pus sub acuzare, urmand sa fie cercetat pentru dare de mita.

De altfel, afaceristul sirian este destul de obisnuit cu drumurile la parchet. La sfarsitul lunii ianuarie 2014 a fost retinut si adus la DIICOT Timisoara, pentru a fi audiat in dosarul spargatorilor de lux care terorizau vestul tarii, din care faceau parte celebrii Adrian Bolbos si Adrian Mihalta, procurorii avand informatii ca o parte din bunurile furate se vindeau prin magazinele arabului.

Ulterior, a fost lasat acasa, insa nu dupa mult timp, intamplator sau nu, spargatorii de lux au dat atacul atat la unul dintre magazilele sale, cat si la vila unde locuieste cu familia.

In mai 2016, a fost chemat din nou la parchet, in urma unei plangeri penale depuse de un tanar de nationalitate iraniana, in varsta de 20 de ani, din Timisoara. Acesta a reclamat faptul ca, in timp ce se deplasa in trafic, in zona Caii Aradului, a fost blocat pe sosea de Ghazal Hamwi Wadah, care l-a agresat violent. Conform unui certificat medico-legal depus la dosar (633/A2/03.05.2016), tanarul a suferit o perforatie de timpan la urechea stanga.

“Mi-a blocat din nou calea, a coborat din autoturism, a lasat portiera deschisa si a venit in dreptul geamului meu. Am avut ocazia de a pleca, dar nu inainte de a primi o lovitura puternica de pumn direct in ureche. Ajuns la a doua intersectie semaforizata de pe Calea Aradului, agresorul a coborat din nou din masina sa si a venit in dreapta autoturismului meu. A inceput sa ma ameninte si sa imi ameninte familia”, a relatat victima in fata procurorului.

Motivul agresiunii: “A sustinut ca am franat brusc pentru a-i fura aurul. Nici vorba de asa ceva. Eu veneam de la cumparaturi“, a precizat vitima.

Nu stim ce s-a intamplat cu aceste dosare in care a fost cercetat Ghazal Hamwi Wadah, insa, paradoxal, desi acesta era in conflict cu legea, in 06.04.2017, este numit presedinte al Ligii Arabilor Sirieni din Romania, Fliliala Timisoara.

Numirea a fost oficializata – in cadrul Consiliului General al Ligii Arabilor Sirieni din Romania, care a avut loc la Ambasada Siriei din Bucuresti -, de insusi ambasadorul Siriei in Romania, ES Walid Othman. Diplomatul, in discursul sau, a atras atentia sefilor de filiale din tara asupra “importantei asumarii responsabilitatii” functiilor si sa fie disciplinati, adevarate exemple pentru membrii comunitatilor.

Ceea ce, dupa cum s-a demonsrat la Timisoara, nu se prea intampla, insa Ghazal Hamwi Wadah pare sa beneficieze de un soi de imunitate inexplicabila la legislatia penala din partea autoritatilor judiciare locale. Sau poate este vorba despre vreun protocol secret semnat intre cele doua tari suverane si prietene, Romania si Sirian, tara de unde provine chiar si “infractorul de serviciu” Zaher Iskandarani, care este dat in urmarire internationala… (Vlad Enciu)

Leave a Reply