Cine este succesorul timisoreanului Werner Wolff la conducerea Tarom? Pilot de aeronave si capitan pe Boeing 737, noul director general a condus Operatiunile de Zbor din cadrul Tarom

Pilotul Florin Susanu este noul director general al Tarom, dupa ce ministrul Transporturilor a convocat, miercuri seara, Adunarea Generală a Actionarilor, care a numit un nou Consiliu de administratie provizoriu.


Compania aeriana nu avea Consiliu de Administratie (CA) de la sfarsitul saptamanii trecute. Sedinta CA a fost convocata pentru miercuri seara, de la ora 21, desi initial era programata pentru vineri.

In conditiile in care lui Werber Wolff ii expira mandatul chiar astazi, noul Consiliu de Administratie a decis inlocuirea acestuia din functia de director general cu Florin Susanu, director de zbor in cadrul TAROM.  

Werner Wolff, fost sef al reprezentantei BMW Timisoara-Arad, era in functie din 20 noiembrie 2017, la vremea respectiva fiind al patrulea director numit la Tarom in mai putin de trei luni. La Tarom, Wolff avea un salariu brut de 45.441 de lei, lunar, conform datelor de pe site-ul Tarom.

Florin Susanu a mai fost director general al Tarom, interimar, in 2017, dupa demisia directorului de atunci Eugen Davidoiu. Este absolvent al Academiei Fortelor Aeriene ale Romaniei, promotia 1999, a fost pilot pe avionul C-130 Hercules, ulterior pilot pe aeronave din seria MD-80, capitan pe Boeing 737 la Blue Air, iar din 2012 a venit la Tarom in pozitia de Deputy Fleet Manager B 737 si Senior Examiner. Florin Susanu ocupa pozitia de Director de Operatiuni de Zbor in cadrul Tarom din martie 2015.

Tot miercuri, deputatii au aprobat inceperea unei anchete privind activitatea TAROM in perioada 2007-2018. Verificarile vor fi facute de catre deputatii din Comisia pentru transporturi si vor viza, intre altele, modalitatea de instrainare a doua aeronave, in anul 2018.

Flota Tarom cuprinde 25 de aeronave, dintre care cea mai mica are 48 de locuri si cea mai mare are 189 de locuri, iar una medie este de 100-120 de locuri. Compania nationala opereaza peste 60 de destinatii proprii si destinatii deservite de partenerii code share.

Infiintata în 1954, Tarom isi desfasoara activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor. Aceasta este membra a Asociatiei Internationale a Transportatorilor Aerieni (IATA) din 1993 si a Aliantei SkyTeam, din 25 iunie 2010, o alianta aeriana globala. (V.E.)

Leave a Reply