DESCINDERI! Patronul unei societati comerciale din Timisoara, ridicat de politisti. 32 de firme din tara, inselate cu aproape 1 milion de euro

Procurorii DIICOT si politistii de la DOS si BCCO au efectuat, in ultimele zile, nu mai putin de 18 perchezitii in Timis, Constanta, Dolj, Bihor si Bucuresti, pentru destructurarea unui grup infractional care a inselat peste 32 de firme, cu un prejudiciu de aproximativ 4 milioane de lei.


Potrivit anchetatorilor, incepand cu luna octombrie 2018, 12 inculpati si alte persoane au initiat un grup infractional organizat care a actionat pana la data perchezitiilor domiciliare in vederea obtinerii de importante beneficii materiale prin inselaciune cu consecinte deosebit de grave.

De asemenea, in perioada octombrie 2018 – martie 2019, actionand in cadrul grupului infractional organizat, inculpatii, prin utilizarea de nume si calitati ori prin utilizarea de alte mijloace frauduloase, au indus in eroare, prin intermediul a doua societati comerciale din Timisoara si Bucuresti, reprezentantii legali ai 32 de firme, paguba fiind estimata la suma de 3.247.809,51 lei.

Pentru destructurarea retelei, in 17 martie, procurorii DIICOT Galati, impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Galati, au facut 18 perchezitii la domiciliile si locuintele fara forme legale ori la spatiile de depozitare utilizate de inculpati in judetele Constanta, Timis, Dolj, Bihor si municipiul Bucuresti, ocazie cu care au fost gasite si ridicate mai multe mijloace de proba necesare pentru dovedirea activitatii infractionale, totodata fiind ridicate si sumele de 50.000 lei si 24.700 euro.

Potrivit Politiei Judetene Galati, in fapt acestia ar fi utilizat societati comerciale prin care ar fi achizitionat marfuri pe care nu le-ar mai fi achitat. Ulterior, produsele ar fi fost vandute la 50% din valoarea lor reala, in scopul obtinerii de venituri rapide in interesul membrilor gruparii.

Prejudiciul total cauzat prin activitatea infractionala este de aproximativ 4.000.000 de lei.

In urma descinderilor, la sediul DIICOT Galati au fost duse pentru audieri 28 de persoane, ulterior 11 dintre acestea fiind retinute. Tribunalul Galati a emis 9 mandate de arestare preventiva si a dispus masura controlului judiciar fata de alte trei persoane.

Actiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Directiei Operatiuni Speciale, cu participarea politistilor specializati in combaterea criminalitatii organizate din Timisoara, Constanta, Craiova si Oradea si al jandarmilor. (V.E.)

Leave a Reply