DOLIU. Unul dintre seniorii presei din Timisoara s-a stins din viata. Ion Dancea a fost un adevarat dascal pentru zeci de jurnalisti care si-au facut ucenicia de presa la cotidianul Renasterea banateana

Presa timisoreana a ramas mai saraca in valori, de astazi, dupa ce unul dintre cei mai cunoscuti ziaristi banateni s-a stins din viata. Ion Dancea, un adevarat dascal pentru tinerii care, in primii ani dupa Revolutie, au debutat in profesia de jurnalist la cotidianul Renasterea banateana, a decedat la varsta de 79 de ani.


Stilul sau de viata activ, cu preocupari in multiple domenii de activitate, a fost domolit, in ultimul an, de doua accidente vascular cerebrale. Ultimul, suferit in luna februarie, i-a fost aproape fatal, jurnalistul fiind mentinut in viata, prin efortul medicilor, inca aproape o luna.

Absolvent de Filologie, Ion Dancea si-a refuzat o cariera de profesor la catedra si a ales sa ramana o voce inconfundabila a cetatii, activand peste trei decenii in presa din vestul tarii.

Vestea mortii lui Ion Dancea a indoliat presa timisoreana, dar si pe fostii sai colegi de la Renasterea banateana.

“Ii pastrez o amintire frumoasa acestui coleg cumsecade si valoros profesionist! Fie-i odihna lina!”, a scris omul de cultura Ilie Chelariu, fost jurnalist la Renasterea banateana, pe contul sau de Facebook. Inmormantarea va avea loc, luni, 25 martie, in cimitirul din localitatea Racasdia, judetul Caras-Severin. Sincere condoleante familiei indoliate! (I.P.)

Leave a Reply