Un avocat din Baroul Timis, pe lista PSD pentru alegerile europarlamentare. Prezenta umanistei Mariei Grapini pe lista PSD, o ilegalitate ce poate duce la descalificare

Eurodeputatul Cristian Preda semnaleaza faptul ca este ilegal ca Maria Grapini, membra a unei formatiuni liliputane numite PPU, sa figureze pe lista PSD pentru europene si, prin urmare, ar trebui descalificata.


„E evident ilegal ca Grapini, membra a unei formatiuni numite PPU, sa figureze pe lista PSD pentru europene. PPU nu a incheiat vreo alianta cu PSD si are un membru in BEC intrucat Grapini e deputata europeana. Agramata triseaza. Ar trebui descalificata”, a scris Cristian Preda, de la PLUS, pe contul sau de Facebook.

Maria Grapini figureaza, pe site-ul Parlamentului European, ca membra a Partidul Puterii Umaniste, formatiune fondata de Dan Voiculescu. Din acest motiv, PPU are un reprezentant in Biroul Electoral Central, in care pot avea membri doar partidele care au eurodeputati.

Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, deschide lista candidatilor PSD la alegerile europarlamentare, aceasta fiind urmata de jurnalista Carmen Avram si de vicepresedintele Senatului, Claudiu Manda, a anuntat, luni, presedintele PSD, Liviu Dragnea.

Sa mai semnalam faptul ca, pe lista finala votata, luni seara, de PSD, Maria Grapini a fost plasata mai in fata, cu un loc, in timp ce Bianca Gavrilita a pierdut trei locuri, ajungand de pe 10 pe 13, o pozitie semi-eligibila. De asemenea, pe locul 38 a fost plasata si Luminita Tundrea, consilier local si avocat in cadrul Baroului Timis, in conditiile in care numarul total de parlamentari romani care vor ajunge la Bruxelles este de 33…  

Lista candidatilor PSD la europarlamentarele din luna mai, care a fost validata in reuniunea Comitetului Executiv al PSD de la Palatul Parlamentului, are urmatoarea componenta: Rovana Plumb, Carmen Avram, Claudiu Manda, Cristian Terhes, Dan Nica, Maria Grapini, Tudor Ciuhodaru, Dragos Benea, Victor Negrescu, Andi Cristea, Natalia Intotero, Gabriela Zoana, Bianca Gavrilita, Emilian Pavel, Doina Pana, Crina Fiorela Chilat, Mariana Balanica, Razvan Popa, Luminita Jivan, Alin Pavelescu, Augustin Ioan, Catalin Grigore, Roxana Paturca, Oana Florea, Dragos Cristian, Macaveiu Mihai Ion, Liviu Brailoiu, Florin Manole, Ion Voinea, Horia Grama, Alexandru Popa, Aida Caruceru, Gheorghe Tomoiaga, Anca Daniela Raiciu, Calentaru Nasi, Cristina Tarteata, Petru Mot, Luminita Tundrea, Iacob Emanuel, Catalin Unciuleanu, Gabriel Bogdan Raducanu, Andrei Sima. (Mara Ion)

Leave a Reply