Procurorul banatean George Bucurica, salvat de CSM din scandalul hartuirii sexuale. Actiunea disciplinara a Inspectiei Judiciare, respinsa

Fostul prim-procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Oravita, George Bucurica (foto), trimis in judecata disciplinara de catre Inspectia Judiciara, sub acuzatia ca ar fi hartuit sexual mai multe tinere implicate in dosarele pe care le investiga, a reusit sa convinga CSM ca este nevinovat.


Astfel, in urma cu cateva zile, Sectia pentru procurori in materie disciplinara a respins actiunea Inspectiei Judiciare in legatura cu aceasta presupusa hartuire sexuala, dar si in legatura cu acuzatia de exercitare a functiei cu grava neglijenta, formulata la adresa aceluiasi George Bucurica.

Totusi, pentru a salva, oarecum, aparenta de obiectivitate a controlului efectuat de Inspectia Judiciara, Sectia pentru procurori din cadrul CSM a decis sanctiunea disciplinara constand in “avertisment” pentru savarsirea abaterilor disciplinare prevazute de art. 99 lit. m) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, respectiv nerespectarea dispozitiilor privind distribuirea aleatorie a cauzelor.

Aceeasi sanctiune a fost aplicata si lui Nicolae Daniel Belei, prim-procurorul Parchetului de pe langa Judecatoria Ineu. Decizia CSM nu este definitiva, ci cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 Judecatori ai Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Conform raportului intocmit de Inspectia Judiciara, George Bucurica, actualmente procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Caras-Severin, este acuzat ca s-ar fi folosit de functie pentru a incerca sa convinga o femeie sa intretina relatii sexuale cu el, in schimbul solutionarii favorabile a cauzei pe care procurorul o instrumenta si in care femeia ar fi avut calitatea de parte vatamata. In acest sens, George Bucurica ar fi initiat si acceptat sa vorbeasca pe Whatsapp si pe Facebook cu victima, discutiile purtate avand un grad ridicat de intimitate, si ulterior ar fi determinat-o pe femeie sa accepte sa se intalneasca cu el. Mai mult: potrivit Inspectiei Judiciare, Bucurica i-ar fi cerut persoanei vatamate sa ii ofere informatii despre unii colegi de munca ai acesteia.

Sa mai spune ca George Bucurica a decis, in 31 martie 2018, sa-i cheme in judecata pe jurnalistii de la Antena 3 si Romania TV care au participat la linsajul mediatic declansat impotriva sa.

Este vorba despre Mircea Badea, Victor Ciutacu, Mugur Ciuvica, Mihai Gadea, Calin Adrian, Rascu Denisa, dar si cele doua televiziuni, in solidar, care apar in plangerea depusa la Tribunalul Bucuresti, avand ca obiect “actiune in raspundere delictuala”. (G.I.)

 

Leave a Reply