Generalul magistrat Gheorghe Cosneanu, victorios in batalia cu Inspectia Judiciara! CSM a respins actiunea disciplinara a inspectorilor

Sectia pentru procurori in materie disciplinara din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a luat in discutie, in sedinta de azi, actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva paratilor Gheorghe Cosneanu, general de brigada magistrat, seful Sectiei Parchetelor Militare din cadrul Parchetului General, si Codrut Mihalache, procuror militar la Sectia Parchetelor Militare din cadrul Parchetului General.


Cei doi magistrati militari au fost acuzati de inspectorii lui Lucian Netejoru de savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art. 99, litera m), din Legea 303/2004 privind Statutul judecatorilor si procurorilor, respectiv “nerespectarea dispozitiilor privind distribuirea aleatorie a cauzelor”.

Mai exact, inspectorii veniti in control au sustinut ca Gheorghe Cosneanu a desemnat doi procurori – delegati de la Parchetul Militar Bucuresti la Sectia Parchetelor Militare din cadrul Parchetului General – sa instrumenteze dosarul violentelor, incalcand un ordin al procurorului general.

In urma dezbaterilor de astazi, Sectia pentru procurori in materie disciplinara din cadrul CSM a respins actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara. Hotararea nu este definitiva, putand fi atacata in termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie. (G.I.)

One thought on “Generalul magistrat Gheorghe Cosneanu, victorios in batalia cu Inspectia Judiciara! CSM a respins actiunea disciplinara a inspectorilor

  1. Mai există acesta în structuri omulețul ? e de pe vremea de tristă aducere amente . Combate bine și în democrație .

Leave a Reply