Imprumuturi cu dobanzi intre 20 si 100% lunar. Procurorii DIICOT au ridicat 120 de persoane care fac partea dintr-o retea de camatarie si santaj cu sediul in Olt

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Biroul Teritorial Olt, impreuna cu ofiterii de politie judiciara din cadrul BCCO Craiova si SCCO Olt, au efectuat, astazi, un numar de  34 perchezitii domiciliare pe raza municipiului Caracal, dar si a comunelor Traian, Redea, Draghiceni, Farcasele si Tia Mare, din judetul Olt, intr-o cauza vizand destructurarea unui grup infractional organizat specializat in savarsirea infractiunilor de camata si santaj.


In cauza exista suspiciunea rezonabila ca, incepand cu anul 2015, un numar de 7 suspecti au constituit, pe raza municipiului Caracal, un grup infractional organizat care a avut ca principal scop oferirea de bani cu camata, precum si impunerea unor taxe de protectie.

In urma cercetarilor efectuate in cauza s-a stabilit faptul ca, suspectii au acordat imprumuturi cu dobanzi intre 20 si 100% lunar, recuperarea sumelor de bani si a dobanzilor aferente realizandu-se prin folosirea de violente, acte de amenintare si santaj, in scopul intimidarii, dar si prin invocarea unor relatii in randul politistilor, pentru ca persoanele respective sa nu depuna plangeri.

La sediul DIICOT- Biroul Teritorial Olt vor fi aduse, in vederea audierii, un numar de 120 persoane.

Suportul de specialitate a fost asigurat de catre Directia Operatiuni Speciale si Serviciul Judetean Anticoruptie.

Actiunea a fost efectuata cu sprijinul luptatorilor din cadrul Serviciului pentru Actiuni Speciale Olt, precum si jandarmilor din cadrul IJJ Olt  si  Gruparii Mobile de Jandarmi Craiova. (V.E.)

Leave a Reply