Fiul filozofului Andrei Plesu, ridicat de procurorii DIICOT! Acesta este suspectat ca face parte dintr-o retea de traficanti de droguri

Mihai Plesu, fiul filozofului Andrei Plesu a fost ridicat, vineri dimineata, de politistii antidrog, alaturi de alte 7 persoane, fiind suspectat ca face parte dintr-o retea de trafic de droguri.


In urma actiunii comune a politistilor antidrog din Iasi si Bucuresti, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au fost gasite 500 de grame de canabis, ecstasy și ciuperci halucinogene. Mihai Plesu este suspectat ca vindea droguri in special la petreceri, pretul unei tigari ajungand si la 50 de lei.

De asemenea, alt suspect din acest dosar este un cetatean britanic, care aproviziona un alt membru al retelei, din Bucuresti, iar de la acesta drogurile ajungeau la Iasi, unde erau vandute in special in cluburi, potrivit procurorilor DIICOT. Mai multe persoane vizate in acest dosar sunt audiate la DIICOT Iasi.

Potrivit unui comunicat de presa transmis de DIICOT, procurorii de Serviciul Teritorial Iasi impreuna cu ofiteri de politie judiciara au facut, vineri, opt perchezitii in Bucuresti, Iasi si in comuna ieseana Probota, intr-un dosar in care mai multe persoane sunt cercetate pentru trafic de droguri de risc in forma continuata si trafic de droguri de mare risc in forma continuata.

Anchetatorii s-au sesizat, in septembrie 2018, ca mai multe persoane din judetul Iasi comercializeaza droguri de risc – canabis (skunk) si droguri de mare risc – comprimate ecstasy (MDMA) mai multor consumatori din municipiul Iasi. Unul dintre suspecti – o femeie – comercializeaza canabis cu suma de 60-70 lei/gram, iar in perioada in care in Iasi sunt organizate, in diferite cluburi, evenimente muzicale, in principal cu specific tehno, femeia se aprovizioneaza si cu ecstasy (MDMA).

Conform procurorilor DIICOT, unul dintre suspectii din judetul Iasi a mers periodic in Bucuresti, de unde s-a aprovizionat, de la un alt suspect, cu diferite cantitati de droguri, pe care apoi le-a transportat in municipiul Iasi, pentru vanzare.

“Suspectul care locuieste in Bucuresti a reprezentat principala sursa de aprovizionare cu droguri pentru dealer-ul din judetul Iasi, acesta facand totodata demersuri pentru infiintarea unei culturi ilicite de canabis de tip in-door, fiind sprijinit in aceste activitati si de catre concubina sa, care cunostea toate detaliile legate de activitatile infractionale derulate, sprijinindu-l si implicandu-se in mod direct prin intermedierea unora dintre tranzactii, suport financiar, comunicarea anumitor aspecte persoanelor din legatura infractionala, aceasta fiind la randul sau consumatoare de droguri”, mentioneaza procurorii DIICOT.

In urma cercetarilor s-a stabilit ca sursa de aprovizionare cu droguri a suspectului din Bucuresti era un cetatean britanic, care a fost ajutat de catre prietena sa, cetatean roman.

In urma perchezitiilor de vineri au fost descoperite locatii prevazute cu dispozitive de cultivare si intretinere a plantatiilor (lampi speciale, cort, ventilatoare, ghivece), precum si diferite cantitati de cocaina, canabis, ecstasy, rezina cannabis (hasis), ciuperci halucinogene, cantare electronice de precizie, grindere pentru maruntit substanta vegetala. (V.E.)

Leave a Reply