Falsuri mioritice la Parlamentul European! Un fost eurodeputat din Romania, trimis in judecata pentru o “teapa” de peste 50.000 de euro

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au decis trimiterea in judecata a fostului europarlamentar Constantin Petru Luhan, care a depus mai multe documente false, printre care bonuri fiscale si bilete de avion, prin care a solicitat rambursarea unor cheltuieli de transport nejustificate. Prejudiciul estimat de procurori este de peste 50.000 de euro.


Procurorii sustin ca, in perioada 17 martie 2010 – 06 martie 2012, Petru Constantin Luhan, in calitatea de membru in Parlamentul European, cu rea-credinta, a depus la Parlamentul European 37 de cereri false prin care a solicitat rambursarea unor cheltuieli de transport.

“La cererile respective, inculpatul a atasat mai multe documente justificative (facturi fiscale, chitante, bonuri de combustibil) avand acelasi caracter ilicit, prin care: s-au supraevaluat costurile unor bilete de avion, s-au atestat deplasari cu autoturismul intre localitatea de domiciliu a inculpatului si locul de munca, in principiu orasele Strasbourg sau Bruxelles, deplasari care, in realitate, erau efectuate cu avionul”, se precizeaza intr-un comunicat al DNA.

Procurorii anticoruptie mai spun ca, urmare a acestor demersuri, inculpatul Luhan Petru Constantin a obtinut pe nedrept de la Parlamentul European suma 50.368 euro. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucuresti. (V.E.)

Leave a Reply