Primarul localitatii Ghiroda a cerut Judecatoriei Timisoara sa-i apere reputatia si onoarea, dupa ce corespondentul Romania TV l-a acuzat ca s-a “imbogatit peste noapte”

Primarul localitatii Ghiroda a fost audiat, recent, la Judecatoria Timisoara, in procesul de daune pe care l-a intentat, in iulie 2018, publicatiei Sursa de Vest, dar si jurnalistei Petronela Axinte, corespondent Romania TV in Timis.


Ionut Stanusoiu a precizat, in actiunea in raspundere civila delictuala depusa la instanta, ca onoarea si reputatia sa au fost afectate de doua articole scrise de Petronela Axinte, motiv pentru care a solicitat instantei obligarea paratilor la plata unor despagubiri in valoare de 5.000 de euro, retragerea din spatiul online a materialelor considerate denigratoare, dar si publicarea hotararii judecatoresti care va fi pronuntata in acest dosar pe site-ul sursadevest.ro si “in varianta tiparita a publicatiei”.

Ce anume l-a deranjat pe primarul liberal al localitatii Ghiroda? Faptul ca jurnalista a studiat declaratiile de avere ale edilului si a constatat ca acesta nu ar putea justifica achizitionarea a doua terenuri, in cursul anului 2017, unul agricol, in suprafata de 3.000 mp, si altul intravilan, in suprafata de 686 mp, intrucat veniturile sale nu acopereau valoarea investitiei.

Mai mult, primarul a mentionat in declaratia de avere ca ar fi imprumutat 100.000 de lei de la consilierul sau personal Radu Golban (foto – dreapta), insa, conform declaratiei de avere a creditorului, nici aceasta suma nu putea fi justificata.

Conform celor doua declaratii de avere, cei doi ar fi avut venituri de aproape 90.000 de lei, in timp ce terenurile au costat circa 30.000 de euro. In aceste conditii, in 9 si 10 iulie 2018, Petronela Axinte a redactat doua materiale de presa – “Escrocherie financiara la varful Primariei Ghiroda! Cum s-a imbogatit edilul peste noapte?” si “Dovada matrapazlacurilor la care au recurs primarul din Ghiroda si consilierul lui personal, pentru a-si justifica averile” – care au starnit mania lui Ionut Stanusoiu.

Citat la Judecatoria Timisoara pentru a-si sustine acuzatiile, Ionut Stanusoiu a fost “mitraliat” cu intrebari de Florin Kovacs, aparatorul jurnalistei de la sursadevest.ro, in cadrul unui demers procedural ce a vizat proba veritatii celor scrise.

Astfel, primarul nu a reusit sa explice de ce nu a solicitat un drept la replica, de ce in declaratia de avere a consilierului sau nu este mentionat contul bancar din care s-au retras cei 100.000 de lei, care este obiectul unui dosarul penal instrumentat de Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara in care sunt vizate infractiuni de fals informatic si alte intrebari la fel de incomode.

“Cele doua articole defaimatoare au menirea de a induce in perceptia cetatenilor din Ghiroda ca primarul ales de comunitate, in asociere oculta cu consilierul sau, si-ar achizitiona terenuri prin anumite matrapazlacuri. Presupusele dovezi ale escrocheriei financiare se bazeaza pe o lectura tendentioasa a declaratiilor de avere si nu sunt rezultatul unei anchete jurnalistice specializate”, a precizat Ionut Stanusoiu in declaratia data in fata instantei de judecata.

Edilul ne-a declarat ca stie cine este “sursa” care a livrat informatiile denigratoare la adresa sa, respectiv un consilier local care are anumite interese in comuna Ghiroda. Instanta a ramas in pronuntare… (G.I.)

Leave a Reply