Acuzatii de santaj in Complexul Studentesc din Timisoara! Un individ a pretins despagubiri de la patronul unui fast-food, sub pretextul ca nevasta i s-ar fi intoxicat cu salmonella dupa ce a mancat o shaorma

Un barbat din Timisoara este acuzat de santaj de patronul unui fast-food din Complexul Studentesc, dupa ce individul ar fi cerut despagubiri sub pretextul ca sotia sa si inca doua colege de serviciu s-ar fi intoxicat cu salmonella, dupa ce au mancat o shaorma.


Individul a amenintat ca, in caz ca nu va primi 1.000 de lei, costul cheltuielilor de spitalizare pentru cele trei victime, se va adresa publicatiei locale Tion pentru a face public acest caz.

Refuzat politicos, in conditiile in care  nu a prezentat vreun bon de casa care sa ateste unitatea de unde ar fi fost cumparata pretinsa shaorma cu salmonella, individul misterios s-a adresat publicatiei Tion, care i-a acordat, rapid, un spatiu generos in care sa-si povesteasca drama.

Si pentru ca efectul defaimarii sa fie maxim, denumirea shaormariei a fost prezentata cu litere de-o schioapa, in timp ce numele reclamantului a fost secretizat, probabil pentru a fi protejat de eventualele repercusiuni legale.

Aceasta masura de precautie l-a determinat pe Aurike Lupej, directorul fast-food-ului Shaorma 100% original, din Complexul Studentesc, sa aiba suspiciuni asupra bunei-credinte cu care s-a actionat in acest caz si sa-i acuze pe jurnalisti, in solidar cu societatea comerciala care editeaza Tion, de participatie improprie la infractiunea de santaj.

Astfel, in cursul zilei de miercuri, la DIICOT Timisoara a fost depusa o exploziva plangere penala, in care individul cu identitatea protejata de Tion, cele trei asistente medicale de la Spitalul de Boli infectioase “Victor Babes” Timisoara, care s-ar fi imbolnavit cu salmonella, redactorii Adrian Panduru si Bogdan Marta, dar si SC Inform Media Press SRL sunt acuzati de savarsirea infractiunii de santaj, respectiv de participatie improprie la infractiunea de santaj.

“Solicitam tragerea acestora la raspundere penala pentru savarsirea infractiunii de santaj, inselaciune si constituire de grup infractional organizat si obligarea la plata unor daune morale si materiale de 500.000 de euro”, se precizeaza in plangerea penala.

Petentul Aurike Lupej relateaza faptul ca, in 5 aprilie, a fost contactat de o persoana necunoscuta, dar identificabila din inregistrarea video, care a solicitat 1.000 de lei, sub pretextul ca sotia sa si doua colege de la Spitalul “Victor Babes” s-ar fi intoxicat cu salmonella, in data de 3 aprilie, dupa ce ar fi consumat o shaorma cumparata de la unitatea sa.

“In lipsa oricarei dovezi minime asupra acestei acuzatii, am refuzat sa dam curs santajului de a plati suma de 1.000 de lei, sens in care, la cateva zile, in publicatia electronica Tion a aparut un articol defaimator la adresa noastra, compromitator, fara minime verificari, cata vreme noi nu livram la domiciliu de pe strada Socrate nr. 2, nici nu s-au facut verificari in sensul de a identifica cele 3 asistente medicale, pretins afectate, sau vreo dovada emisa de autoritatile statale precum ca s-ar fi depistat produse cu salmonella la restaurantul nostru, nefiind logic posibil ca din 1000 de livrari shaorma/zi, in data de 3 aprilie sa se fi imbolnavit doar 3 persoane, iar 997 sa nu fi reclamat un astfel de incident”, relateaza comerciantul.

In data de 8 aprilie este publicata povestea shaormei cu salmonella, sub semnatura redactorului Adrian Panduru, cu indicarea clara a denumirii societatii si a adresei, in timp ce numele reclamantului este secretizat, mentionat doar cu initialele B.O. si prezentat ca un cititor fidel al Tion. Ulterior, publicatia a refuzat corectarea informatiei eronate, mai spune Aurike Lupej.

“Cu sprijinul nemijlocit al publicatiei Tion si a celor doi redactori, s-a lansat in spatiul public o informatie nereala, grava, menita a deturna clientela societatii, fara a se proceda la corectarea acestei informatii, in scopul obtinerii unei sume de bani in mod injust.

Desi am purtat o serie intreaga de mesaje cu redactorul Adrian Panduru, notificandu-l ca am fost santajati de persoana a carei identitate o ascund si nu au dorit sa ne-o dezvaluie, toata corespondenta s-a incheiat cu mesajul redactorului sef, via Adrian Panduru “daca aveti vreo declaratie sa ne trimiteti, va rog sa o faceti aici. In alte privinte nu va putem ajuta. O zi frumoasa in continuare”. Desigur ca nu au corectat informatia, desi am cerut in mod expres acest lucru, aceasta fiind rostogolita pe retelele de socializare si atragand comentarii, inclusiv pe pagina de fb a societatii”.

In sprijinul acuzatiei de santaj s-a indicat un caz similar, inregistrat in judetul Alba, unde un infractor cu acelasi mod de operare a fost surprins in flagrant, retinut si arestat in momentul in care incasa 1.570 lei, dupa ce i-a amenintat pe reprezentantii unei societati comerciale, producatoare de lactate, ca va da publicitatii faptul ca a gasit o larva intr-o cutie de lapte.

Sa mai mentionam faptul ca, prin intermediul unei cereri conform Legii 544/2001, conducerii Spitalului “Victor Babes” Timisoara i se solicita date privind intoxicarea celor trei asistenta medicale, daca au fost internate, daca s-a determinat prin analize de laborator ca produsul la care se face referire a fost infestat cu salmonella si daca s-a emis o factura de spitalizare in cuantum de 1.000 de lei. Deocamdata, redactorul sef al publicatiei Tion, Bogdan Marta, nu a dorit sa faca niciun comentariu vizavi de aceste acuzatii. (G.I.)

Leave a Reply