Staretul Manastirii Partos, ieromonahul Varlaam Almajanu, a devenit Membru de Onoarea al Academiei Pontificale Mariane Internationale

Prima editie a Simpozionului International de Mariologie Bizantina organizata, recent, la Timisoara, a adus o importanta distinctie bisericeasca unui calugar cu rang de preot care slujeste la o manastire din Timis.


Astfe, in dupa amiaza zilei de joi, 11 aprilie, intr-un mediu distins, alaturi de cativa confrati preoti si teologi, staretul Manastirii Partos, ieromonahul Varlaam Almajanu, a primit titlul de Membru de Onoare al Academiei Pontificale Mariane Internationale, una din cele sapte prodigioase Academii pontificale coordonate de catre Congregatia pentru cultura a Sfantului Scaun, Roma.

Titlul a fost acordat de catre Presedintele Academiei, Pr. Prof. Dr. Stefano Maria Cecchin OFM, care din anul 2017 o conduce, in urma numirii de catre Papa Francisc.

In cadrul Simpozionului a fost prezentata de catre parintele staret conferinta: “Sfanta Fecioara Maria in ceasul Bunei Vestiri, un portret interior – confruntarea cu Cuvantul”.

Reamintim ca, in ultimii ani, Manastirea de la Partos, unde este inmormantat Sfantul Iosif cel Nou de la Partos, mitropolit al Banatului intre anii 1650-1653, a devenit un loc de pelerinaj pentru mii de credinciosi din toata tara. (Mara Ion)

Leave a Reply