VETO! Bugetul Timisului pe 2019 a fost adoptat. Liderul PMP Timis, Cornel Samartinean, acuza faptul ca acest buget este ilegal

Proiectul de buget pe anul 2019 a fost adoptat de Consiliul Judetean Timis, in sedinta ordinara de astazi, chiar si cu aportul consilierilor liberali, care nu s-au ferit sa laude documentul propus la vot de presedintele Calin Dobra.


“Bugetul a fost intocmit temeinic. Este trecut si proiectul initiat de mine, febletea mea, centrul de legume si fructe, si sper ca vom accelera lucrurile in aceasta privinta”, a precizat liberalul Marian Vasile, fostul vicepresedinte al CJ Timis, care a atras atentia ca se cuvine un interes mai mare pentru dezvoltarea pistelor de biciclete sau a indicatoarelor rutiere.

Singurul partid de opozitie care s-a declarat impotriva bugetului Timisului a fost PMP, care a criticat faptul ca, din nou, ca si anul trecut, o mare parte din suma pusa la “bataie” de CJT in 2019 merge catre masurile de protectie sociala.

“Consideram ca acest buget este ilegal din doua motive. In primul rand, actuala administratie nu a asigurat 30 de zile de dezbatere publica, asa cum cere Legea 502/2003, ci a prezentat forma finala a proiectului de buget cu doar opt zile inaintea votului din plen. Nu poti tine secret un buget pana in ultimul moment. In al doilea rand, ca si anul trecut, reclamam componenta preponderent sociala a bugetului, in conditiile in care 70% din banii CJT merg in sectorul social”, a explicat liderul PMP Timis, Cornel Samartinean.

De cealalta parte, presedintele CJ Timis spune ca aproape jumatate din bugetul Timisului merge in zona investitiilor. “Pentru 2019 am alocat cei mai multi bani pentru investitii din istoria Timisului, cu 46 milioane lei mai mult fata de anul trecut. In total, 266 milioane vor merge catre proiecte noi sau aflate in derulare. In total, bugetul Timisului se ridica la suma de 670 milioane lei, iar prioritare sunt infrastructura rutiera, sanatatea si educatia”, a precizat Calin Dobra. (Mara Ion)

Leave a Reply