Unde-si vor petrece Pastele jandarmii din Gruparea Mobila Timisoara. “Persoanele care se afla in situatie de pericol, pot solicita interventia echipajelor!”, anunta lt. col. Emilia Finata

Jandarmi din cadrul Gruparii Mobile Timisoara sunt angrenati in misiuni specifice de ordine publica pe timpul minivacantei de Paste.


Astfel, dupa cum ne-a comunicat purtatorul de cuvant al jandarmilor timisoreni, lt. col. Emilia Finata, in conformitate cu masurile stabilite la nivelul institutiei, jandarmii actioneaza pentru asigurarea climatului de ordine si siguranta publica, in perioada premergatoare si pe timpul sarbatorii de Paste si, de asemenea, in zilele libere pana la sarbatoarea de 1 Mai.

Echipajele de jandarmi se vor afla in proximitatea lacasurilor de cult, in municipiul Timisoara si in zona manastirii Sag din judetul Timis, pentru ca manifestarile religioase sa se desfasoare in conditii de siguranta. Pentru a asigura misiunile specifice ce le revin, jandarmii din Gruparea Mobila Timisoara coopereaza cu inspectoratele de jandarmi judetene din zona de responsabilitate, cu structurile de politie, politie de frontiera si cu alte institutii, in baza planurilor de cooperare incheiate.

Jandarmii asigura masurile de ordine si siguranta participantilor la rugile banatene care au loc, in zilele de sarbatoare, in localitatile Utvin, Sanmihaiu Roman, Giroc, Jamu Mare, Hitias, Belint si Topolovatu Mare, din judetul Timis.

Pentru a preveni producerea de evenimente care ar putea duce la tulburarea ordinii si sigurantei publice, jandarmii recomanda cetatenilor sa evite locurile foarte aglomerate, sa adopte un comportament decent, conform normelor de convietuire sociala si sa acorde o atentie deosebita bunurilor personale.

“Persoanele care au cunostinta de producerea de fapte antisociale, pot sesiza acest lucru fortelor de ordine aflate in teren, iar in situatia in care se afla in situatie de pericol, pot solicita interventia echipajelor, apeland numarul de urgenta 112”, ne-a transmis lt. col. Emilia Finata, purtatorul de cuvant al Gruparii de Jandarmi Mobila Timisoara. (V.E.)

Leave a Reply