Efectul BOSCH! Cladirea de birouri din centrul Timisoarei, proprietatea generalului SRI in rezerva Gheorghe Atudoroaie, scoasa la vanzare. Pretul de pornire, aproape 10 milioane de euro

Decizia operatorului german de servicii Bosch de a-si reloca biroul din Timisoara din AGN Business Center in cladirea ISHO Offices, unde a inchiriat spatii in suprafata totala de 6.600 metri patrati, a reprezentat o adevarata lovitura financiara pentru generalul SRI in rezerva Gheorghe Atudoroaie (foto 2).


Practic, AGN Business Center, cladirea sa de birouri aflata in Piata Consiliul Europei, pe Calea Aradului, a ramas fara cel mai important chirias, care ocupa o buna parte din imobil.

De altfel, imediat dupa darea in functiune a cladirii de birouri, in 2009, aceasta a si fost boteza “cladirea Bosch”, datorita reclamei luminoase imense montate deasupra constructiei de beton si sticla.

In conditiile in care oferta de birouri din Clasa A este intr-o crestere continua in Timisoara, mai cu seama dupa darea in folosinta a ISHO Offices si a unei parti din ansamblul mixt Openville, Gheorghe Atudoroaie s-a hotarat sa iasa din aceasta competitie, astfel ca si-a scos cladirea la vanzare.

Conform anunturilor din ziarele de specialitate, AGN Business Center este disponibila atat la inchiriere, cat si la vanzare, pretul solicitat de proprietar fiind de 1.500 euro/mp plus TVA. In conditiile in care AGN Business Center Timisoara are o suprafata inchiriabila de 5.071 mp, pretul cladirii, cu tot cu TVA-ul de 19%, bate inspre 10 milioane de euro.

Ofertantul precizeaza ca este dispus sa vanda chiar si etaj cu etaj, suprafata unui etaj fiind de 733 mp construiti. In cazul amatorilor de spatii de inchiriat, se avanseaza pretul de 10,5 euro/mp, plus TVA.

Conform descrierii, cladirea are dotari moderne, un numar de 9 niveluri, 46 locuri de parcare, zona comerciala, cafenea, restaurant, iar in 2015 a obtinut certificatul BREEAM In-Use, pentru cladiri sustenabile.

“Gelu Atudoroaie este manager al unei societati cu profil de activitate in domeniul imobiliar. Peste 10 ani a fost reprezentantul Iulius Group in vestul tarii, persoana care l-a reprezentat pe omul de afaceri iesean Iulian Dascalu si care s-a preocupat de edificarea celui mai mare mall din vestul Romaniei – Iulius Mall. A fost ofiter SRI, ridicat la gradul de general in anul 2004. Din 2012, odata cu sfintirea Bisericii “Sfintii Apostoli Petru si Pavel”, Gelu Atudoroaie a fost numit cetatean de onoare al localitatii natale, comuna bacauana Rachiti, (comuna apartine judetului Botosani n.r.), pentru donatiile generoase care au produs o imbunatatire simtitoare a vietii spirituale a locuitorilora, asa cum sustin autoritatile de acolo”, se mentioneaza intr-un text de prezentare postat pe pagina de Facebook a clubului Rotary Cetate Timisoara. (V.E.)

One thought on “Efectul BOSCH! Cladirea de birouri din centrul Timisoarei, proprietatea generalului SRI in rezerva Gheorghe Atudoroaie, scoasa la vanzare. Pretul de pornire, aproape 10 milioane de euro

  1. Generalul securist om de afaceri în pseudodemocratie și nu orice afacere , ce e mai frumos și mai reprezentativ pentru românica adică oportunismul ce caracterizează toate domeniile , secretul reușitei .

Leave a Reply