Un judecator misogin, numit secretar de stat in Ministerul Justitiei. “Femeia magistrat este o vulnerabilitate a justitiei”, sustine Ion Popa

Un judecator numit secretar de stat in Ministerul Justitiei, printr-o decizie a premierului Viorica Dancila publicata azi in Monitorul Oficial, sustine nici mai mult, nici mai putin, ca femeile magistrat sunt o adevarata vulnerabilitate pentru justitie.


Pe ce-si bazeaza Ion Popa, de la Curtea de Apel Bucuresti, aceasta acuzatie de tip misogin?

Un studiu elaborat de Ion Popa, care a lucrat la Ministerul Justitiei si in vremea mandatului Rodicai Stanoiu, in 2002, arata faptul ca femeile pot sa cada prada propunerilor de nerefuzat venite din partea barbatilor, iar relatia poate degenera si capata, progresiv, valente infractionale.

”Femeia judecator/procuror are foarte putine opțiuni decente de cuplu si, tocmai de aceea, vulnerabilitatea sa se concretizeaza in fata unei eventuale propuneri de nerefuzat venita din partea unui barbat. Acceptand o astfel de relatie, care ii asigura un cel putin rezonabil nivel de trai, un tonus deosebit în rândul colegilor, o viață socială de o mare diversitate, tinta devine dependenta si, in același timp, tematoare ca ar putea pierde un atare statut.

Este motivul pentru care judecatoarea/procuroarea este dispusa la compromisuri profesionale, pe care mesianicul partener i le propune gradual, iar relatia capata progresiv valente infractionale”, spunea Ion Popa in studiul publicat, in 2013, in revista Curierul judiciar. (V.E.)

 

2 thoughts on “Un judecator misogin, numit secretar de stat in Ministerul Justitiei. “Femeia magistrat este o vulnerabilitate a justitiei”, sustine Ion Popa

  1. Cu ce mă lupt. Judecătorul misogin este un apropiat al propagandei infractorului Dan Voiculescu.

    Acesta a fost numit pe funcția guvernamentală dupa ce a anulat o decizie a Tribunalului București care obliga Antena 3 la plata unor daune morale de 6.000 de euro, alaturi de Mircea Badea, Radu Tudor si Mugur Civică.

    Este vorba chiar de procesul meu cu salariații infractorului Voiculescu, unde Tribunalul București a decis ca m-au calomniat si denigrat si trebuie să achite 6.000 de euro daune morale.

    Ulterior, acest judecător a anulat totul și am ajuns eu sa plătesc cheltuieli de judecată, deși aveam toată dreptatea din lume.

    După ce a scăpat Antena 3 de plata daunelor, judecătorul #CiumaRosie a fost numit secretar de stat in Guvernul analfabetei Dăncilă, marioneta infractorului-sef al PSD, Liviu Dragnea.

    Procesul a ajuns la Înalta Curte de Casație și Justiție, exact cand președinta instituției se lăfăia tot la Antena 3. Ce credeți că s-a decis in procesul meu?

    Ati ghicit! Antena 3, Mircea Badea, Mugur Ciuvica și Radu Tudor nu mai trebuie să achite daune, deși au denigrat grav, cu încălcarea Legii Audiovizualului. #CiumaRosie în Justiție.

  2. Eu zic ca PSD-ul zboara anul asta. Trebuie sa dispara cacatul asta de grupare mafiota! Trebuie sa iesim la vot in mod masiv, altfel praful se va alege de noi.

Leave a Reply