Pedeapsa finala pentru fostul deputat Cristi Boureanu, care a fost trimis in judecata pentru lovirea unui politist de la Brigada Rutiera

La aproape doi ani dupa ce a fost trimis in judecata pentru ultraj, fiind acuzat ca a lovit un agent de la Politia Rutiera aflat in exercitiul functiunii, fostul deputat Cristian Boureanu si-a aflat pedeapsa definitiva.


Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au decis, ieri, condamnarea acestuia la 1 an si noua luni de inchisoare cu suspendare, plata a 7.000 de euro cu titlul de daune morale catre politistul Andrei Ovidiu, dar si executarea a 90 de zile de munca neremunerata in folosul comunitatii la Fundatia pentru Promovarea Sanctiunilor Comunitare sau in cadrul Agentiei Municipale pentru Ocuparea Fortei de Munca Bucuresti.

De asemenea, iubita fostului parlamentar, Laura Dinca, a primit o pedepasa de 200 zile-amenda, cuantumul unei zile amenda fiind de 10 lei, rezultand o amenda penala in cuantum de 2.000 lei.

In prima instanta, magistratii Judecatoriei Sectorului 1 Bucuresti l-au condamnat pe Cristian Boureanu la 2 ani si doua luni de inchisoare cu suspendare, iar pe iubita acestuia au achitat-o pentru marturie mincinoasa.

Conform rechizitoriului, pe data de 9 iunie 2017, in jurul orelor 01,30, masina in care se afla Cristian Boureanu a fost oprita in trafic, in zona Piata Charles de Gaulle, din Sectorul 1 al Capitalei, de un echipaj de Politie rutiera.

Procurorii sustin ca Boureanu „s-a manifestat violent, la momentul solicitarii documentelor de identitate de catre un agent de politie din cadrul DGPMB – Brigada Rutiera, in sensul ca l-a amenintat pe acesta, i-a prins degetele mainii drepte prin inchiderea portierei autoturismului, i-a rasucit mana stanga, i-a rupt camasa uniformei de serviciu si l-a lovit cu genunchiul in zona inghinala, provocandu-i leziuni traumatice care pot necesita un numar de 15-20 zile de ingrijiri medicale”. (V.E.)

Leave a Reply