Victor Ponta (Pro Romania): Romanii vor sa fie europeni (P)

Pro Romania, partidul condus de fostul premier Victor Ponta, participa pentru prima oara la un scrutin electoral, in 26 mai, cand vor avea loc alegerile europarlamentare.


Liderul Pro Romania si-a asumat rolul de deschizator al listei, iar asteptarile sale sunt realiste: e prima data cand participam la alegeri, primul obiectiv e ca oamenii sa stie ca exista Pro Romania.

Va dati seama ca sunt inca destui, in special votanti pro PSD, care stiu ca Victor Ponta, Corina Cretu, Tudose inca sunt la PSD. Deci, primul lucru, sa stie lumea de Pro Romania, sa stie ca exista, sa ne facem structuri in teritoriu, sa vorbim, sa ne facem oamenilor cunoscuti. Nu poti sa votezi ceva ce nu cunosti.

In al doilea rand, as vrea ca oameni asa cum e Corina Cretu sa-si continue activitatea la Bruxelles. Ea, cu siguranta, este cel mai important reprezentant al Romaniei, a fost sapte ani europarlamentar, vicepresedinte al Parlamentului si cinci ani comisar pentru politici regionale. Are un grad de favorabilitate extraordinar, mult peste mine, peste domnul Iohannis, e femeie, social-democrata, a facut treaba buna si mi-as dori ca, in continuare, in urmatorii cinci ani sa fie la Bruxelles, sa continue aceste proiecte”, spune Victor Ponta.

Pro Romania si-a propus sa trimita în Parlamentul European trei-patru reprezentanti, iar liderul formatiunii politice considera ca lista propusa contine oameni de valoare, care au confirmat in functiile pe care le-au detinut in trecut, iar rolul reprezentantilor Pro Romania in Parlamentul European este foarte clar:

“Sigur ca sunt multe lucruri bune de facut, sa luam mai multi bani, in primul rand. Am luat doar 20% din banii europeni pentru infrastructura, pentru drumuri, pentru spitale si pentru scoli. Sa fim primiti in spatiul Schengen (…) nu doar spatiul Schengen, ci si moneda euro, pana la urma tot ceea ce tine de calitatea de european.

Noi trebuie sa le spunem oamenilor ca fara subventiile de la UE in agricultura vom avea un dezastru, ca fara banii pentru autostrazi nu o sa avem niciodata bani din bugetul nostru, bugetul nostru se duce cu totul pe pensii si salarii, nu ramane niciun euro sa faci sosele, ca fara proiectele de spitale, cele trei spitale regionale, nu o sa avem niciodata spitale noi.

Si ca, mai ales, cel mai important lucru, poate generatiile mai în varsta isi mai amintesc cum e fara Europa, cei mai tineri s-au nascut europeni, vor sa sa fie europeni. Noi, daca le spunem copiilor nostri ca plecam din Europa, cum le zice domnul Dragnea, ei o sa plece in Europa, in Franta, in Italia, in Spania, si o sa ramanem aici mult prea putini”, a mai declarat Victor Ponta, presedintele Pro Romania.

Realizat de TDT Vest Cons la comanda Pro Romania

CMF: 41190009

Leave a Reply