#CONTINUAM! Operatorii de taxi Uber, Bolt si Clever cer sprijinul celor 2,5 milioane de romani care folosesc aceste servicii pentru a nu fi scosi de pe piata transportului public de persoane

Asociatia Coalitia pentru Economie Digitala, organizatie independenta care reprezinta principalele companii de ride sharing din Romania, Uber, Bolt si Clever, lanseaza petitia #continuam, o initiativa dedicata celor care doresc ca serviciile moderne de transport sa continue.


Potrivit unui comunicat al asociatiei, petitia poate fi semnata la adresa https://www.continuam.ro/ unde sunt disponibile toate informatiile despre situatia din acest moment de pe piata de ride sharing si e-hailing.

“Am dorit sa punem la dispozitia celor 2,5 de milioane de romani care folosesc aceste platforme un canal prin care sa-si poata spune punctul de vedere, intr-un mod civilizat, asa cum sunt si serviciile de transport pentru a caror reglementare militam.

Credem ca nu prin proteste de strada, prin blocarea pietelor publice si a traficului trebuie sa ne facem auzita vocea, ci prin mobilizarea civica a celor care sunt alaturi de noi. Speram ca si Guvernul Romaniei va auzi aceste voci si va lua o decizie cat mai repede”, a declarat Catalin Codreanu, presedintele Asociatiei Coalitia pentru Economie Digitala.

Asociatia Coalitia pentru Economie Digitala este de parere ca doar adoptarea imediata a unei ordonante de urgenta care sa reglementeze serviciile de ride sharing va asigura continuarea functionarii acestora la intreaga capacitate si va preveni abuzurile impotriva soferilor parteneri.

Asociatia atrage atentia ca interpretarea gresita a modificarilor aduse Legii Taximetriei saptamana trecuta, precum si lipsa reglementarii specifice, a dus la numeroase actiuni impotriva soferilor: amenzi, placute de inmatriculare ridicate de politie si chiar acte de violenta.

“Prin urmare, numarul soferilor activi pe platforme a scazut cu 25% intr-o singura zi, iar timpul de asteptare pentru comenzile plasate prin cele trei aplicatii a crescut la peste 10 minute. Segmentul de ride sharing aduce, anual, beneficii, directe si indirecte, de peste 1 miliard de lei si ofera un loc de munca pentru peste 20.000 de soferi parteneri. Sunt servicii care pun Romania pe harta transportului urban modern.

Ofera alternative sigure si familiare atat utilizatorilor de zi cu zi, dar mai ales turistilor care sunt deja obisnuiti cu ele. Modernizarea transportului urban din Romania poate incepe cu reglementarea acestor servicii. Acestea, pe langa beneficiile de ordin financiar pe care le aduc, contribuie intr-o masura foarte mare la descongestionarea traficului”, se spune in comunicat. (V.E.)

Leave a Reply