EXCLUSIV. Liderul de sindicat al politistilor inteligenti din Timisoara va fi cercetat disciplinar. Subcomisarul Dan Tataru a lansat acuzatia ca presedintele IPA Timis ca ar fi intrat ilegal in Romania

Colonelul in rezerva Gheorghe Moldovan, presedintele IPA Regiunea I Timis, a decis sa-si apere imaginea publica si onoarea de ofiter, dupa ce a fost acuzat ca, in seara zilei de 5 mai, aflandu-se in fruntea unui grup format din 48 de politisti, cu care se intorcea din Macedonia, ar fi trecut ilegal frontiera in Romania.


Acuzatia penala a fost lansata de subcomisarul Dan Alexandru Tataru (foto), sef de tura la PTF Stamora-Moravita si presedintele Sindicatului Smart Pol, intr-o scrisoare deschisa postata pe pagina de internet a sindicatului, care a fost citita de aproape 4000 de persoane.

“Inainte de toate, ei nu erau atat de euforici ca si dumneavoastra si nu au refuzat sa prezinte buletinul la control si nu au intrat ilegal in Romania”, spune politistul de frontiera, comparand atitudinea presedintelui IPA cu a altor personalitati care au tranzitat frontiera pe la Stamora-Moravita.

In aceste conditii, col. (r) Gheorghe Moldovan a solicitat Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera (ITPF) Timisoara, in cadrul unei sesizari disciplinare, sa i se comunice daca pe numele sau a fost deschis un dosar penal pentru trecere ilegala a frontierei de stat, urmand ca raspunsul sa-l ataseze plangerii pe care anunta ca o va depune la instantele de judecata.

“Va rog sa dispuneti masuri necesare si suficiente pentru sanctionarea comportamentului public deviant si a incalcarii obligatiei de rezerva a dlui scms Tataru Dan Alexandru, care a publicat un material defaimator la adresa mea, pe siteul smartpol administrat de acesta, afirmatii mincinoase de natura a ma supune oprobiului public, afirmand ca am intrat ilegal in tara in data de 05.05.2019, ca eram intr-o stare euforica, amenintandu-ma ca in viitor, cand voi trece frontiera de stat, voi fi cazat la hotel de 5 stele cu mesele sudate in podea, facand referire, fireste, la masura retinerii si incatusarii, incheind cu mentiunea – sa va fie rusine”, solicita Gheorghe Moldovan in sesizarea depusa la ITPF Timisoara, care, ulterior, a fost redirectionata catre conducerea institutiei de la Bucuresti.

In data de 21 mai, seful Directiei de Control Intern din cadrul Inspectoratului General al Politiei de Frontiera, comisarul sef Negoita Octav-Cosmin, l-a anuntat pe Gheorghe Moldovan ca sesizarea sa a fost inregistrata sub numarul 585.874/20.05.2019 si ca a fost inaintata spre solutionare ITPF Timisoara.

Pe de alta parte, dupa aparitia in Impact Press a scandalului de la Vama Moravita, din data de 5 mai, presedintele si fondatorul Sindicatului Smart Pol, Tataru Dan Alexandru, ii multumeste public colonelului in rezerva Gheorghe Moldovan pentru replica.

“Sunt sigur ca pe viitor controlul la frontiera se va desfasura in conditii civilizate si dumneavoastra ati inteles care este rolul nostru acolo. Acum aveti numarul nostru de telefon, va rugam sa il folositi cand tranzitati frontiera insotind grupuri mari. A trecut vremea cand actele de identitate se prezentau “adunate intr-o gentuta”. De fapt, la Moravita a trecut de mult vremea Gentutelor, Borsetelor, etc.”, precizeaza presedintele politistilor destepti din Romania. (G.I.)

5 thoughts on “EXCLUSIV. Liderul de sindicat al politistilor inteligenti din Timisoara va fi cercetat disciplinar. Subcomisarul Dan Tataru a lansat acuzatia ca presedintele IPA Timis ca ar fi intrat ilegal in Romania

  1. Ce s a basicat umflatul de moldovan ! L a consiliat de derbedeul in libertate fane ! Ce imagine moldovane ? Chiar ai tupeu . IPA a ajuns un SRL , fraierii platesc si altii se plimba . In foamea voastra de bani ati facut membrii de peste tot !Comunitarii, gardienii, pomperii si civilii !

  2. Cucubau gramatica este pentru tine SF, iar jignirile cu privre la aspectul fizic arata caracterul tau.

  3. Domnule subcomisar Tatar, înțeleg ca tu ti ai făcut sindicatu’ sa ai imunitate in fața șefiilor, a regulamentelor militare si a legii, sa sustii ca de fapt tu esti prigonit pentru opiniile tale ca sindicalist este o mare minciună! Tu ești functie de circumstanțe, ba politist de frontieră cand vrei sa exerciti autoritatea de stat ba smartpoll când vrei sa scapi de răspunderea acțiunilor tale ca politist insa in ambele situatii esti imbracat in uniformă militară, cum vine asta! Tu faci confuzie voita intre autoritatea de stat conferită de calitatea de polițist si calitatea de sindicalist smartpoll, insa acționezi față de terți exclusiv in virtutea calitatii de politist de frontieră! Nu suntem naivi domnule Tatar! In calitate de sindicalist sau de polițist l ai amenintat pe Moldovan ca data viitoare il legi de mese sudate in podea? Sindicatu controleaza actele in frontiera sau politia? Faxul de care vorbesti,sa ti l trimita Moldovan inainte de a iesii din țară la smart pol sau la politie? La sindicat lucrati in ture sau doar la politia de frontiera?Afirmatia si constatarea ca Moldovan a intrat ilegal in țara ai facut o in calitate de sindicalist?Smartpoll exercita autoritatea de stat in punctul de frontiera? Desigur ca nu domnule Tătar, ti ai făcut organizatia asta doar pentru ca din spatele ei sa arunci cu zoaie in toti ceilalti care nu ti plac iar cand ți se cere socoteala țipi ca esti prigonit pentru lupta ta sindicală, cand de fapt tu trebuie sa răspunzi pentru actiunile tale in calitate de polițist!
    N ar fi frumos sa ramai doar cu asociatia smartpoll si sa lupti pt binele politiei de frontiera renunțând la uniforma? Ai avea mai mult timp liber si n ai lucra in ture.. zic!

  4. Rusine sa îți fie lingau ce esti! Din cauza celor ca tine suferă cei din minister. În loc să apreciezi oamenii care se implica pentru respectarea legii , pentru ca cei ca tine sa nu mai fie slugi pe plantatiile șefilor si basinosilor de pensionari care cred ca vama e moșia proprie , tu ai tupeu sa comentezi?

Leave a Reply