SONDAJ IMAS. Romanii nu vor dictatura si coboara PSD la un minim istoric. Traian Basescu si PMP se profileaza ca marea surpriza a alegerilor europarlamentare

Inaintea alegerilor europarlamentare si a refrendumului convocat de presedinte Klaus Iohannis pentru duminica, Europa FM a publicat un sondaj de opinie realizat de IMAS, in fapt – o ultima radiografie a intentiilor de vot a romanilor inainte de termenul limita 26 mai.


Potrivit datelor din Barometru Europa FM din luna mai, PNL creste in optiunile valide de vot, ajungand la 28,5%, PSD aduna 21,1%, in scadere fata de aprilie, iar a treia formatiune in optiunile participantilor la sondajul IMAS, realizat la comanda Europa FM, este Alianta 2020 USR – PLUS, cu 19,6%.

Partidul condus de Calin Popescu-Tăriceanu, ALDE, are o intentie de vot de 9,8%, in timp ce Traian Basescu a reusit performanta de a duce PMP la un scor de 6,2%. Nu in ultimul rand, pentru UDMR se profileaza dezastrul, ca nu o sa treaca pragul europarlamentar, avand o  intentie de vot de 3,8%.

In ceea ce priveste optiunile de vot pentru alegerile prezidentiale, daca acestea ar avea loc duminica, Klaus Iohhanis ar fi primul clasat, cu 43,5%, intr-o usoara crestere comparativ cu luna aprilie, fiind urmat de Calin Popescu Tariceanu (19,8%) si Dacian Ciolos (13%).

Liviu Dragnea coboara in optiunile de vot cu 1,7% fata de luna aprilie, avand acum doar 7,0% din mentiunile valide de vot.

Barometru Europa FM pentru luna mai a explorat si optiunile electorale ale romanilor in alegerile parlamentare. Primul partid, in optiunile electoratului, este PNL cu 29,3%, intr-o crestere accentuata fata de luna aprilie (25,6%), urmat de PSD cu 21,4%, in scadere de la 23,1%, cu cat era cotat Partidul Social Democrat in urma cu o luna in Barometru Europa FM, realizat de IMAS la comanda postului de radio Europa FM.

Sondajul IMAS, realizat la comanda Europa FM, a fost facut intre 2 si 20 mai, prin telefon. Au raspuns 1.010 persoane cu varsta de peste 18 ani. Eroarea sondajului este de:+/- 3,1 la suta. (Mara Ion)

Leave a Reply